Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Új pályáján várja a sportág szerelmeseit a gyulai íjászklub

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2020. május 06. 17:45
Új pályáján várja a sportág szerelmeseit a gyulai íjászklub
A hazai idény folytatására készül a Kerecsényi László Íjász Egyesület

Az idei évre lezárult a nemzetközi íjászsport versenyszezonja, a Magyar Íjász Szövetség azonban folyamatosan azon dolgozik, hogy ismét rendezhessenek hazai versenyeket. A gyulai Kerecsényi László Íjász Egyesület tagjai heti három edzéssel készülnek a versenyprogram folytatására.

Ahogy azt Lovász Tamás klubvezető elmondta, a kijárási korlátozás alatt a szervezett edzéseket beszüntették, csupán egyéni szabadidős sportolásra korlátozták tagjaikat. Az íjászok csak az előírásokat maximálisan betartva mehettek a pályára.

– A kormányrendelet értelmében újraindítjuk a szervezett íjászedzéseinket, így újra heti három alkalommal edzhetünk együtt. Az íjászat egyéni sport, nem igényel másik társsal közvetlen kontaktust, így az előírt távolságokat is be tudjuk tartani – ismertette a klubelnök.

Lovász Tamás kitért a versenyrendszer újraindulására is, amelyben az idén már nem terveznek nemzetközi megmérettetéseket.

– A nemzetközi versenyszezont erre az évre lezárta a nemzetközi szövetség, a hazai versenyszezon azonban reményeink szerint újra elindulhat. A sportági szövetség dolgozik a folytatáson, de továbbra is várja a minisztériumi állásfoglalásokat. Egyesületünk Gyulán nem tervezi nagyobb verseny rendezését, de ez eredetileg sem volt betervezve. Hamarosan versenyzői és versenyszervezői oldalon is megkezdődik a munka, a Történelmi Íjász Országos Bajnokságon egyesületünk versenyzői biztosan ott lesznek – tette hozzá.

Ahogy azt Lovász Tamás ismertette, a Kerecsényi László Íjász Egyesület új helyszínen várja az íjászat szerelmeseit, ahol az egyesületi tagokon kívüli a sportrajongókat is szívesen látják.

– Jelenlegi íjászpályánk, a Dobos István Modellező Klub jóvoltából, a Csabai úti modellezőpályán található. A terület zárt, vizesblokkokkal ellátott, így a járványügyi előírásokat be tudjuk tartani. A területen három különböző lőpályát alakítottunk ki, így majd minden szakág kedvelőinek tudunk edzést és íjászati lehetőséget biztosítani – mondta végezetül a klubvezető.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)