Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Jól szerepeltek a gyulai íjászok az országos bajnokságon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2024. február 06. 10:00
Jól szerepeltek a gyulai íjászok az országos bajnokságon
Soltész Leila mesteríjász címet vehetett át

soltész leila és lovász tamás

Fotó: Kerecsényi László Íjász Egyesület

Várpalotán rendezték meg a 2024-es évi Történelmi Teremíjász Országos és Nemzeti Bajnokságot január 27-én. A megmérettetésen az ország minden pontjáról összesen 281 íjász állt a lővonalba, a mezőnyben pedig a Kerecsényi László Íjász Egyesület is rajthoz állt.

Lovász Tamás, az egyesület elnöke elmondta, a verseny 24 lőállásból állt, egyenlő arányban klasszikus, 3D állatalakos vadász és ügyességi célokból. Kiemelte, a verseny egyediségét az adta, hogy kizárólag történelmi jellegű íjakkal és történelmi jellegű viseletben lehetett versenyezni, amelyet a bírók ellenőriztek.

– Ezen a versenyen hirdették ki a mesteríjász címeket is, amit nem egyszerű megszerezni. Az elmúlt évek alatt eddig összesen 15 íjásznak sikerült – mondta, majd hozzátette, a 16., egyben a 2023-as év egyetlen mesteríjásza Soltész Leila lett, amelynek köszönhetően az Év Történelmi Mesteríjásza címet is átvehette a Magyar Íjász Szövetségtől.

A várpalotai versenyen a fürdővárosi egyesület tagjai kiválóan teljesítettek, több értékes helyezés mellett két első helyet, három második helyet és egy harmadik helyet teljesítettek. A gyulai íjászok teljesítményének köszönhetően az egyesület a negyedik helyen végzett a rangsorban.

Eredmények: Forgács Nóra 1.hely, Dürgőné Kovács Piroska 1. hely, Soltész Leila 2. hely, Mitykó Nóra 2. hely, Szántó István 2. hely, Forgács Luca 3. hely, Jakó Margit 4. hely, Soltész Alex 4. hely, Nagy Gergő 5. hely, Szilágyi Szilárd László 7. hely, Jeneiné Almási Zsuzsanna 8. hely, Lévárdi Melinda 13. hely, Jenei László 13. hely, Dugmonits Sándor 18. hely, Hadi Erika 19. hely.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)