Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kiválóan szerepeltek a gyulai íjászok a kontinenstornán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. augusztus 11. 17:00
Kiválóan szerepeltek a gyulai íjászok a kontinenstornán
Egy arany- és két bronzéremmel zárt a Kerecsényi László Íjász Egyesület Gyulafehérváron

Fotó: Kerecsényi László Íjász Egyesület

Gyulafehérvár adott otthont a 2023-as HDH-IAA Történelmi Íjász Európa Bajnokság küzdelmeinek augusztus 4–8. között. A kontinensbajnokságon a gyulai Kerecsényi László Íjász Egyesület is képviseltette magát.

Lovász Tamás, az egyesület elnöke elmondta, a viadalon 13 ország 132 versenyzője állt rajthoz. A hazai íjászok mellett bolgár, német, szlovén, amerikai és koreai sportolók álltak a célok elé.

– A bajnokság két napján három pályán kvalifikációs versenyek zajlottak, majd akik a kijelölt szinteket meg tudták lőni továbbjutottak a rangsorolós fordulóba. A rangsorolóból kategóriánként a legjobb 6 versenyző mehetett tovább a végső egyéni döntőbe, ahol 6 különböző célon kellett megküzdeniük a helyezésekért.

A gyulai csapat a Soltész Leila, Soltész Alex, Nagy Gergő, Szilágyi Szilárd és az Írországból leigazolt Jenei László és Jeneiné Almási Zsuzsanna összeállításban érkezett a tornára.

A négynapos verseny végén Soltész Leila kategóriájában Európa-bajnokként állhatott fel a dobogóra, testvére, Alex az előkelő 3. helyezést szerezte meg. Jeneiné Almási Zsuzsanna szintén a dobogó 3. fokára állhatott a verseny végén.

– A bajnokságon egyesületünkből egy 7 fős csapat segítette a bajnokság lebonyolítását is, mint versenybíró, versenypálya-építő és segítő a versenyirodai munkában. Mivel az elmúlt években már több rangos nemzetközi verseny szervezésén is túl vagyunk, így tapasztalatunkkal segítettük a Román Íjász Szövetség munkáját – zárta a beszámolót Lovász Tamás.

Fotó: Kerecsényi László Íjász Egyesület

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)