Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Várják a jelöléseket Halmos Béla-vándordíjra és -emlékéremre

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • KULTÚRA • 2020. március 19. 14:00
Várják a jelöléseket Halmos Béla-vándordíjra és -emlékéremre
Egy arra méltó prímás Halmos Béla egykori hegedűjét veheti át egy évi használatra

Hatodik alkalommal lehet ajánlást tenni a Halmos Béla-vándordíjra és -emlékéremre. A Hagyományok Háza az egész Kárpát-medencéből és a diaszpórából is vár előterjesztéseket, az elismeréseket a díjazottak május 10-én, a Táncház Napján vehetik át a Zeneakadémián.

halmos béla

Forrás: magyarhirlap.hu

A két díj kuratóriuma által megfogalmazott felhívás a Hagyományok Háza honlapján olvasható. A meghirdetők a jelöltek szakmai életrajzát és legfeljebb egyoldalas szakmai ajánlását elektronikusan várják a hhbk@hagyomanyokhaza.hu címre – közölte az intézmény az MTI-vel.     

Jelöltet ajánlhat természetes és jogi személy, illetve nem jogi személyként működő szakmai szervezet is az egész Kárpát-medencéből és a magyar diaszpórából.    

2015-ben, a IV. Táncház Napján rendezett gálán a Zeneakadémia nagytermében először adták át a Halmos Béla-vándordíjat és -emlékérmet a legendás népzenész és kutató emlékére. Az esemény hagyományt teremtett: egy arra méltó prímás Halmos Béla egykori hegedűjét, Barbarossa János munkáját veheti át egy évi használatra minden évben vándordíjként a szakmai kuratórium döntése alapján.     

A Hagyományok Háza Baráti Köre Egyesület a Halmos Béla-emlékérmet a táncházak szervezésében kiemelkedő munkát végzett személynek ítéli oda.     

Az elmúlt években a vándordíjat olyan kiváló prímások kapták, mint Lipták Dániel, Horsa István, Nyitrai Tamás, Mihó Attila és Csonka Ferenc, az emlékérmet pedig Ötvös Györgyi, Virágvölgyi Márta, Simoncsics János, Henics Tamás és Havasréti Pál vehette át.     

Jelöltállítási határidő: 2020. április 8. Információ: https://hagyomanyokhaza.hu/hu/node/4451.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)