Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A pénzügyi tudatosság alapelveiről tartottak képzést a Mozgáskorlátozottak Dél-alföldi Regionális Egyesületénél

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2019. december 20. 09:00
A pénzügyi tudatosság alapelveiről tartottak képzést a Mozgáskorlátozottak Dél-alföldi Regionális Egyesületénél
A szervezet egy országhatárokon átívelő projektet is lezár az év utolsó napján

A Mozgáskorlátozottak Dél-alföldi Regionális Egyesületének két projektje is lezárul az év utolsó napján – erről tartott sajtótájékoztatót Márton Gábor, az egyesület elnöke, Gyulavári György projektmenedzser, Hatvani Béla gazdaság alelnök és Fenesi Balázs egyesületi tag december 19-én az egyesület székházában.

márton gáborgyulavári györgyhatvani béla és fenesi balázs

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Gyulavári Györgytől megtudtuk, hogy a Pénzügyi védőháló a Mozgáskorlátozottak Dél-alföldi Regionális Egyesületénél című projekt során – amelyet a Magyar Nemzeti Bank támogatott – arra vállaltak kötelezettséget, hogy kiképeznek 35 embert, akik utána szűkebb környezetben fogják terjeszteni a pénzügyi tudatosság alapelveit.

Mint mondta, a résztvevők kivétel nélkül sikeres vizsgát tettek, de december 31-ig még felkereshetik a felkészítő mentorukat, ha egyéb kérdéseik volnának a pénzügyekkel kapcsolatban.

A projektmenedzser hangsúlyozta: a képzést többnyire az egyesület csoportvezetőit végezték el, akik huszonöt településen vannak jelen, a vezetőkön keresztül pedig közel 5700 egyesületi taggal vannak kapcsolatban.

Hozzátette: Esélyteremtés a szociális gazdaság keretein belül címmel még egy projekt lezárul az év utolsó napján, amely egy kutatási program volt, három ország – Magyarország, Szerbia és Románia – bevonásával.

A projekt keretében szakmai rendezvényeket tartottak az országok civil szervezeteinek, amely segítségével kutatásokat végeztek a szociális gazdaságban történő munkavállalás és munkahelyteremtés esélyeit feltérképezve, különös tekintettel a fogyatékkal élőkre.

Megtudtuk, hogy a tervek a 2020-as évre is készen állnak: a jövő év egyik központi témája a fogyasztóvédelem lesz, így ezt a területet ismerhetik meg jobban az egyesület tagjai.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)