Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mentorprogrammal segítik a sérült fiatalokat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2019. november 06. 18:27 • Frissítve: 2019. november 06. 20:45
Mentorprogrammal segítik a sérült fiatalokat
A munkaerőpiaci integrációt könnyítenék meg

 

Fotó: Dél-alföldi Wellness Egyesület

Sérült fiataloknak indított mentorprogramot a Dél-alföldi Wellness Egyesület november elején, a kezdeményezést több más szervezet is támogatja.

Herczegné Szabó Marianna esélyegyenlőségi tréner, a szervezet elnöke lapunknak elmondta: a programmal a megváltozott munkaképességű emberek munkaerőpiaci integrációját szeretnék elősegíteni.

Mint ismertette, a programba bevont sérült fiataloknak havonta tartanak foglalkozásokat. Hozzátette: a mentorok azokra a helyzetekre készítik fel őket, amelyek a mindennapi életben gyakran előfordulnak.  

Kiemelte: a programot az Alkotó Művészek Egyesülete, a „Hatodik Érzék” a Fogyatékkal Élőkért Egyesület és a Gyulai Önkéntes Pont is támogatja. Jelezte: a kezdeményezésre a Nemzeti Fogyatékosságügyi és Szociálpolitikai Központtól pályázati támogatást igényeltek, ez jelenleg elbírálás alatt áll. 

 

 

Fotó: Dél-alföldi Wellness Egyesület 

Közölte: az első tréningnapon a tudatos pénzkezelésről volt szó, a témában Gyulavári György volt a fiatalok segítségére. A későbbiekben az önéletrajz-készítést és az állásinterjúzást is begyakorolhatják a résztvevők, de olyan praktikus dolgokat is elsajátíthatnak, mint a főzés vagy a kertgondozás.  

A szervezet elnöke rámutatott: a munkáltatók sokszor nem tudják, hogyan viszonyuljanak a speciális igényű munkavállalókhoz, ezért számukra érzékenyítő programokat szerveznek.

 

 

Fotó: Dél-alföldi Wellness Egyesület 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)