Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kohán a Munkácsy Mihály Múzeum konferenciáján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2019. október 22. 13:35
Kohán a Munkácsy Mihály Múzeum konferenciáján
A gyulai kiállítóhely is téma volt a megyeszékhelyen rendezett tanácskozáson

Fekete-Dombi Ildikó, az Erkel Ferenc NKft. ügyvezetője 

Fotó: Erkel Ferenc NKft. – Incze László

Jelentős a múzeumi élet Gyulán – hangsúlyozta a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum napokban megrendezett érték (m)érő konferenciáján Martyin Emília főszervező. A magyar–román tanácskozáson Fekete-Dombi Ildikó, az Erkel Ferenc NKft. kiállítóhelyekért felelős ügyvezető igazgatója a Kohán Képtárról tartott előadást.

Mint arról a gyulakult.hu beszámolt, a Munkácsy Mihály Múzeum hatodik alkalommal adott otthont a konferenciának, amelyen aradi, nagyváradi, temesvári és Békés megyei múzeumi szakemberek vettek részt.

Fekete-Dombi Ildikó kiemelte: a Kohán-hagyaték mellett a képtár épülete is ritka kincs, hiszen kiváló paraméterekkel rendelkezik.

Elmondta: a gyulai önkormányzat és a Kohán György Alapítvány által gondozott kollekció 665 festményből és 2370 grafikából áll. Hozzátette: reményei szerint a következő évtizedekben a világ minden tájáról érkeznek majd látogatók a múzeumi egységbe.

 

 

Fotó: Erkel Ferenc NKft. – Incze László

A tervekről szólva kifejtette: a brandépítés érdekében minél rangosabb eseményeket igyekeznek megvalósítani a képtárban. Emlékeztetett: az elmúlt időszakban több fajsúlyos kiállítást is rendeztek, többek között Hunya Gábor és ifjabb Böhm József gyűjtők közreműködésével szerveztek tárlatokat.

A portál arról is beszámolt, hogy az ügyvezető legközelebb novemberben tart előadást egy gyulai konferencián a gyógy- és a kulturális turizmus kapcsolódási lehetőségeiről.  

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)