Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Galbács Mihály: „már soha többet nem folyhatnak úgy az ügyek, ahogyan eddig”

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2019. október 14. 16:55
Galbács Mihály: „már soha többet nem folyhatnak úgy az ügyek, ahogyan eddig”
A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje kompenzációs listáról szerzett mandátumot

Galbács Mihály

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

„Azt győzelemnek tekintjük, hogy már soha többet nem folyhatnak úgy az ügyek, ahogyan eddig” – fogalmazott lapunknak Galbács Mihály, aki a Mindenki Magyarországa Mozgalom színeiben kompenzációs listáról került be a gyulai képviselő-testületbe.  

Galbács Mihály, aki a korábbi ciklusban fideszes képviselőként ült bent a testületben, polgármesterjelöltként és képviselőjelöltként is elindult a vasárnapi önkormányzati választáson. Előbbiként a szavazatok 6,98 százalékát, utóbbiként a voksok 8,19 százalékát szerezte meg a Nemzeti Választási Iroda adatai alapján.

Galbács Mihály megkeresésünkre közleményben értékelte a választás eredményét. Mint írta, gratulálnak a nyertes polgármesternek és a körzetek győztes képviselőinek.

Kiemelte: a Mindenki Magyarországa Mozgalom országos szinten kilenc polgármesteri, 14 megyei közgyűlési és 179 képviselő-testületi mandátumot nyert el a választáson. Hozzátette: helyben is kezdeményezték az ellenzéki összefogást, de ehhez nem találtak érdemi partnert.  

„Ezt a helyi választók mindegyik ellenzéki szervezet irányában jól láthatóan vasárnap büntették is. A Jobbik kieset a városi képviselő-testületből, a baloldali összefogás pedig egy helyet szerzett, ahogyan öt évvel ezelőtt” – fejtette ki.

„Továbbra is a helyi Fidesz és a Városbarátok fogják szövetségben és közösen együtt irányítani a várost, ahogyan eddig, de már tudják, hogy tevékenységük nem marad a »sötétben«” – fogalmazott. Hozzáfűzte: „a városban létrejött egy új csoport, amely ezt figyelni fogja, és nem fogja szó nélkül hagyni”.

„Ez apró eredmény az egészhez képest, de ennyi idő alatt, ilyen »szembeszélben« ezt óriási eredménynek tartjuk” – írta, majd megköszönte az őket támogató embereknek a szavazatokat.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)