Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Jobbik gyulai alapszervezete kompromisszumkészséget mutatott

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2019. szeptember 17. 14:43
A Jobbik gyulai alapszervezete kompromisszumkészséget mutatott
A párt közleményben reagált a baloldali ellenzéki összefogás előválasztással kapcsolatos javaslatára

A magukat ellenzékinek mondó pártokkal ellentétben a Jobbik gyulai alapszervezete kompromisszumkészséget mutatott, és áldozatot hozott azzal, hogy Durkó Károly (Városbarátok) javára visszaléptette saját polgármesterjelöltjét, Dévényi Dabrowsky Gézát – írta keddi közleményében Csengeri Lajos, az alapszervezet elnöke.

Mint fogalmazott, egy olyan polgármesterjelöltet léptetettek vissza, aki a 2018-as parlamenti választásokon mintegy 3400 egyéni szavazatot kapott Gyulán.

„Mi megtettük azt, amit egy párt vagy tömörülés sem tett meg. A Városbarátok civil szervezet polgármesterjelöltjét, Durkó Károlyt támogatjuk” – fejtette ki az elnök. Hozzátette: „ha nem önös érdek és politikai haszonszerzés hajtja a polgármesterjelölteket, jelöltállító pártokat, szervezeteket, akkor ők is megteszik ezt a lépést”. 

Csengeri Lajos azt javasolta, az ellenzéki oldal egy kihívót támogasson Gyulán a jelenlegi polgármesterrel szemben.

„Most kiderülhet, kik azok, akik változást akarnak, és kik azok, akik csak beszélnek róla” – szögezte le.

 

Az alábbiakban teljes terjedelmében, változtatás nélkül közöljük a Jobbik gyulai alapszervezetének lapunkhoz eljuttatott közleményét.

„Az előválasztással és a polgármester jelölt állítással kapcsolatban egyszer és mindenkorra a következő közleményt adjuk ki. A Jobbik Magyarországért Mozgalom Gyulai alapszervezete az összefogás jegyében eddig a legnagyobb áldozatot, kompromisszum készséget mutatott, ellentétben a magukat ellenzékinek mondó pártokkal, tömörülésekkel szemben. Egy olyan polgármester jelöltet léptetett vissza Dr. Dévényi Dabrowsky Géza személyében, aki a 2018-as parlamenti választásokon a településen, mint egy 3400 egyéni szavazatot kapott a választópolgároktól. Mi megtettük azt, amit egy párt vagy tömörülés sem tett meg. A Városbarátok civil szervezet polgármester jelöltjét Durkó Károlyt támogatjuk. És ha nem önös érdek és politikai haszonszerzés hajtja a polgármester jelölteket, jelölt állító pártokat, szervezeteket,akkor ők is megteszik ezt a lépést.  Lépjenek vissza. Legyen egy kihívó a jelenlegi polgármesterrel szemben és támogassuk közösen.

Most kiderülhet kik azok, akik változást akarnak és kik azok, akik csak beszélnek róla!

Jobbik Magyarországért Mozgalom Gyulai Alapszervezete

Csengeri Lajos

Elnök”

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)