Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elismerően nyilatkozott Áder János a gyulai környezetvédelmi fejlesztésekről

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2019. szeptember 17. 16:13
Elismerően nyilatkozott Áder János a gyulai környezetvédelmi fejlesztésekről
A köztársasági elnökkel megbeszélést folytatott a fürdővárosi polgármester

Görgényi Ernő és Áder János

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Látogatást tett Áder János kedden Gyulán, a köztársasági elnök Görgényi Ernő fürdővárosi polgármester és a Gál Ferenc Főiskola meghívására érkezett a településre.

Az államfő délelőtt a Gál Ferenc Főiskola Egészség- és Szociális Tudományi Karán tartott előadást a hallgatóknak a klímaváltozásról, majd Görgényi Ernő fogadta a városházán.

A településvezető lapunknak elmondta: a köztársasági elnökkel húszperces megbeszélést folytattak, ahol a környezetvédelmi kérdések mellett Gyula fejlesztési tervei is szóba kerültek.

A polgármesternek a Gál Ferenc Főiskola gyulai karán is alkalma volt bemutatni a települést, az intézmény rendezvényén Gyula a zöld város címmel tartott prezentációt. Görgényi Ernő ennek kapcsán kiemelte: az államfő elismerően nyilatkozott a fürdővárosról és a gyulai környezetvédelmi fejlesztésekről.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Áder János a harmadik magyar köztársasági elnök, aki Gyulán járt, a korábbi államfők közül Göncz Árpád és Mádl Ferenc látogatott a fürdővárosba. Előbbit 1996-ban és 1998-ban, utóbbit 2001-ben fogadták a településen.

Schmitt Pál 2010 márciusában, néhány hónappal államfővé választása előtt érkezett Gyulára, a Fidesz lakossági fórumára, ahol az Európai Parlament alelnökeként tartott előadást. Bár Sólyom László nem utazott a fürdővárosba, az ő neve is kapcsolódik a településhez, 2010-ben ugyanis elvállalta az Erkel-bicentenárium alkalmából szervezett programsorozat fővédnökségét.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)