Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ötödik lett az Év Fürdője szavazáson a Gyulai Várfürdő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2019. szeptember 06. 15:00
Ötödik lett az Év Fürdője szavazáson a Gyulai Várfürdő
A Békés megyei rangsorban az első helyen szerepel a település fürdője

 

Fotó: Gyulai Hírlap 

Az Év Fürdője kategóriában az ötödik, a Békés megyei rangsorban az első helyet szerezte meg a Gyulai Várfürdő – derül ki az augusztus 31-én lezárult közönségszavazás hivatalos oldalán közzétett listából.

termalfurdo.hu idén ötödik alkalommal hirdette meg a versenyt az Év Fürdője, az Év Regionális Fürdője és a Helyiek Kedvenc Fürdője kategóriákban. Az online szavazáson csaknem kétszáz hazai fürdőre – köztük tizenkét Békés megyei létesítményre – lehetett voksolni, a résztvevőkre összesen 153 ezer szavazat érkezett.

Az Év Fürdője címet idén a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő szerezte meg, az év regionális fürdőjének a makói Hagymatikumot, a helyiek kedvenc fürdőjének a Miskolctapolcai Strandfürdő választották.

A Gyulai Várfürdőt kategóriájában a harkányi fürdő mellett a hajdúszoboszlói, a zalakarosi és a sárvári fürdő előzte meg. A Békés megyei lista második helyén Nagyszénási Parkfürdő végzett, a harmadik helyezett a gyomaendrődi fürdő lett.

A várfürdő eddig minden évben dobogós helyen végzett: 2015-ben, 2017-ben és 2018-ban a harmadik, 2016-ban a második lett kategóriájában.

Kun Miklós ügyvezető igazgató lapunk megkeresésére úgy fogalmazott: bár ez a típusú internetes szavazás nem reprezentatív, mégis nagy figyelmet kap, és erős marketingértéket képvisel. Elmondta: a várfürdő idén csaknem ugyanannyi szavazatot kapott, mint tavaly, amikor a harmadik helyet szerezte meg. Úgy vélte, egyértelműen látszik, hogy a versenyben a nagyobb fürdők is ráerősítettek a marketingre. Hozzátette: jövőre a korábbiaknál nagyobb kampánnyal igyekeznek még több szavazatot elhozni, és bíznak a gyulaiak aktív támogatásában. 

Kérdésünkre arról is beszámolt, hogy a várfürdőben hamarosan megkezdődik a versenyuszoda felújítása és energetikai korszerűsítése, emellett ősszel a főépület öltözőinek koedukálttá alakításához és a vizesblokkok rendbetételéhez is hozzákezdenek.

Közölte, a Magyar Turisztikai Ügynökség által finanszírozott fejlesztés keretében előkészítik a csúszdás medence és a gyermek-víziparadicsom rekonstrukcióját. Hozzáfűzte: úgynevezett kiúszó-beúszó rendszerű medencék kialakításával a termálvízfelületet is jelentősen bővítenék, a fejlesztés révén a vendégek zárt helyről úszhatnának ki a szabadba. 

Az ügyvezető igazgató érdeklődésünkre kifejtette: abban bízik, hogy idén is erős évet zár a fürdő. Elmondta: a tavaszi szezon gyengébb volt, mint a 2018-as, a nyári időszak viszont felülmúlta a tavalyit. A vendégszámok valószínűleg az előző évhez hasonlóan alakulnak – ismertette. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)