Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kukár-tájak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • KULTÚRA • 2019. augusztus 23. 17:00
Kukár-tájak
Időszaki kiállítása nyílt Kukár Istvánnak a gyulavári kastélyban

Finom és nagyvonalú, nyári is, meg őszi is, szerelemtáj és szerelemkiállítás is a Kukár Istvánné. Aki még nem látta, siessen, nehogy lekésse. Határidő: 2019. szeptember 20., helyszín: gyulavári kastély.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

A turistaszezont lezáró időszaki tárlat arra ad választ, miként lehet kiemelésekkel sokféleképpen szemlélni, ábrázolni a tájat. A szervezők Dick Swaab szavaival ajánlják az Erkel-gimnázium képzőművész tanárának válogatását az érdeklődő figyelmébe.

A holland neurobiológus így fogalmazott: egy festmény nem csupán festékből áll. Olyan alkotás, amelyben tetten érhető a művész agya, technikai tudása és érzelemvilága, mindezeken túl pedig arra szolgál, hogy a történet elmondása közben agyunkból is érzelmeket váltson ki.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

A festészetből így lesz szépség, mutatott rá az agykutató, így válthat ki belőlünk csodálatot vagy megdöbbenést. A festéket a művész tölti meg élettel, az élmény a befogadóval folytatott kommunikáció révén jön létre.

Kukár István Tájak című kiállítását Erdődi Ferenc Vilmos és Kukár A. Csenge nyitotta meg, azzal a szándékkal, hogy közös szappanbuborék-performanszukkal új dimenzióba helyezzék a felnőttek művészetét. A nagy szavak senkit se rettentsenek el a Tájaktól, de még a képzőművészettől se, hisz egy nagyon derűs, szép és szívet melengető összeállítás valósult meg Gyulaváriban.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)