Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Szent Miklós parkban állították fel az első kutyaitatót Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. augusztus 14. 16:00
A Szent Miklós parkban állították fel az első kutyaitatót Gyulán
Hamarosan pedállal lesz adagolható a víz a kedvencek számára

A megújult gyulai Szent Miklós parkban egy kutyaitatót is üzembe helyeztek az állatbarátok és kedvenceik nagy örömére. Molnár Csabától, a gyulai önkormányzat műszaki osztályának vezetőjétől azt is megtudtuk, hogy az itató egy ivókúttal van összekötve, így az állatok és az arra járók is tiszta, vezetékes ivóvizet kapnak. 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

– A városban többfelé van ivókút a lakosoknak, többek között a Petőfi téren és a Kossuth téren, ezentúl pedig már a házikedvencek is felfrissülhetnek – mondta el Molnár Csaba. Kiemelte, hogy a tervek szerint később egy adagoló pedált is elhelyeznek a kút mellett annak érdekében, hogy még kevesebb vízveszteséggel működjön a szerkezet. 

Két iskolás gazdi a helyszínen kérdésünkre elmondta, hogy a hét minden napján járnak kutyát sétáltatni, és nagyon jó ötletnek tartják az itató elhelyezését.

– A kiskutyánk, amint hazaér, rengeteget iszik, az itatónak köszönhetően már útközben meg tudjuk itatni – ecsetelték. 

A kutyáknál a szomjúság és a kiszáradás közötti különbség szembetűnő, és fontos is tudnunk róla, hiszen viszonylag rövid idő alatt életveszélyes állapotot okozhat a dehidratáció. Az állapothoz az ivás hiánya mellett akár az emésztőrendszer problémája, vagy száj- és fogsérülések is vezethetnek.  

A kutyák vízigénye 40–60 milliliter között mozog kilogrammonként, és akár egy tízszázalékos veszteség is komoly következményekkel járhat. Az állatoknál a dehidratáció jele lehet az étvágytalanság, a letargia, a túlzott lihegés, a besüllyedt szemek vagy a száraz orr és fogíny.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)