Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kiváló kutyás eredmények Németországból

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2019. augusztus 14. 15:00
Kiváló kutyás eredmények Németországból
Balogh-Nagy Réka és Cinna a Border Collie Classic agility-világverseny döntőjéig menetelt

A németországi Timmel városa adott otthont a Border Collie Classic agility-világversenynek augusztus 2–4. között. A kutyás megmérettetésen Balogh-Nagy Réka és Cinna nevű kutyája is a magyar csapat tagja volt.

Balogh-Nagy Réka és Cinna a dobogó legfelső fokán

Fotó: Balogh János

Balogh-Nagy Réka elmondta, az eseményen kizárólag fajtatiszta, törzskönyves, border collie fajtájú kutyákkal lehetett nevezni.

Az eseményre Európából, az Amerikai Egyesült Államokból és Japánból – huszonkét országból – érkeztek résztvevők. A háromnapos rendezvényen összesen 537 páros mérte össze tudását és gyorsaságát.

A torna pénteki és szombati napján az előfutamokon volt a sor, ezek eredménye alapján lehetett bekerülni a vasárnapi fináléba.

 

 

Fotó: Balogh János

Balogh-Nagy Réka Cinna nevű kutyájával pénteken az egyik előfutamban a második helyet szerezte meg, szombaton pedig egy futamgyőzelemmel biztosította helyét a vasárnapi egyéni döntőbe. A Békés megyei induló az ország legjobbjaként vett részt a csapatfináléban.

– Nagyon nehéz versenyen vagyunk túl. Csaknem 1500 kilométert utaztunk a szabadtéri négypályás versenyre, ahol napi három futamot rendeztek. A versenyen néha beborult, néha tűzött a nap, emellett elég magas volt a páratartalom is. Ennek ellenére Cinna minden futamba százötven százalékot adott bele, és végig koncentrált, pedig még nagyon fiatal és tapasztalatlan. Nagyon büszke vagyok rá, a magyar csapatból egyedül mi jutottunk be az egyéni fináléba. Sajnos vasárnapra elfáradtunk, így a fináléban nem tudtunk dobogóra állni, de így is hihetetlen érzés volt képviselni hazánkat a megmérettetésen – értékelt a versenyző.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)