Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Idén is lesz ünnepi díszkivilágítás Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2022. november 25. 15:00
Idén is lesz ünnepi díszkivilágítás Gyulán
Újdonság, hogy a Vigadó elé fénylabirintust helyeznek ki

Idén új elemmel bővül az ünnepi díszkivilágítás Gyulán: a Vigadó elé fénylabirintust helyeznek ki a vízkeresztig tartó időszakban – tájékoztatta lapunkat Molnár Csaba, a polgármesteri hivatal mérnöki osztályának vezetője.

A szakember lapunknak elmondta: a Glansya Kft. pályázatán nyerte el a gyulai önkormányzat a 3D-s folyosórendszert, amelyet a karácsonyi időszak végéig használhatnak ingyenesen.

Arról is beszámolt, hogy idén is fényfüzérek és kandeláberdíszek kerülnek ki a város számos pontjára. Díszkivilágítást kap a Városház utca, a Petőfi téri díszkút, a Kossuth tér, a Vértanúk útja, a Harruckern tér, a Megyeház utca, a Szent Miklós park és a Kossuth utca.  

Az osztályvezető kitért arra is, hogy néhány szakaszon tönkrementek az fényforrások, a javításhoz mintegy egy kilométer fényfüzért vásároltak.

Mint megtudtuk, a karácsonyi díszkivilágítás felszerelését november elején kezdték el, és november 25-re fejeződnek be a munkálatok. 

Molnár Csaba kérdésünkre kifejtette, az energiatakarékos LED-világítás nem emeli jelentősen a városi villamosenergia-költséget, ezért az önkormányzat úgy döntött, nem mond le az adventi ünnepi díszkivilágítás működtetéséről, a nehéz helyzetben meghittebbé téve ezzel az ünnepi készülődést.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)