Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megkezdték a karácsonyi díszkivilágítás felszerelését

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2021. október 25. 13:00
Megkezdték a karácsonyi díszkivilágítás felszerelését
Idén újra felállítják a belvárosi körforgalomnál az óriási adventi koszorút

Tesztelték a belvárosi fákra kihelyezett karácsonyi fényfüzéreket

Forrás: Görgényi Ernő Facebook-oldala 

Tesztelték a belvárosi fákra kihelyezett karácsonyi fényfüzéreket a napokban, az ellenőrzés során kiderült, a Városház utcán több izzó is tönkrement – írta közösségi oldalán Görgényi Ernő polgármester.

Molnár Csaba, a mérnöki osztály vezetője lapunk megkeresésére elmondta, a Városház utcán mintegy 1,1 kilométer fényfüzért cserélnek le, és a Petőfi téri díszkútra is új izzósor kerül.

A szakembertől azt is megtudtuk, hogy az előző évekhez hasonlóan a Kossuth és a Harruckern tér, valamint a Hétvezér, a Megyeház, a Bodoky és a Várkert utca is díszkivilágítást kap. A Vértanúk útja, a Szent Miklós park és a Kossuth utca kandelábereire szintén díszítőmotívumok kerülnek, és fényfüzérek díszítik majd a Szentháromság-kápolnát, a városháza homlokzatát és a belvárosi katolikus templom előtti fákat.

Így festett tavaly a belváros 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az osztályvezető arról is beszámolt, hogy a karácsonyi díszkivilágítás felszerelése két-három hetet vesz igénybe. A munkálatokat már elkezdték, a héten a Vértanúk útja és a Kossuth utca kerül sorra.  

A szakember kérdésünkre kiemelte, az energiatakarékos LED-világítás nem emeli számottevően a városi közvilágítás költségeit.

Katona Katalin, az Erkel Ferenc NKft. közművelődési tevékenységért felelős ügyvezetője lapunknak elmondta, idén újra elkészítik a belvárosi körforgalomnál az óriási adventi koszorút. A karácsonyi dekoráció kapcsán megjegyezte, a város több pontján meglepetés várja majd a gyulaiakat.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)