Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ünnepélyes megnyitóval rajtolt el a XXVI. Medivid Agility Kupa és XVII. Paragility Kupa mezőnye

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. április 09. 10:00
Ünnepélyes megnyitóval rajtolt el a XXVI. Medivid Agility Kupa és XVII. Paragility Kupa mezőnye
Két napon át zajlik a fürdővárosban a kutya-gazdi párosok nemzetközi versenye

Ünnepélyes megnyitóval kezdődött a jubileumi a XXVI. Medivid Agility Kupa és XVII. Paragility Kupa április 9-én. A kétnapos viadalon a magyar versenyzők mellett osztrák, cseh és román indulók is rajthoz állnak.

két napon át verseng gyulán a sportág nemzetközi mezőnye

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A megnyitó a ParaDance Company bemutatójával kezdődött, majd a verseny fővédnöke, Kovács József országgyűlési képviselő, valamint Kiss Szabolcs önkormányzati képviselő mondtak ünnepi köszöntőt.

Kovács József emlékeztetett arra, hogy a nemzetközi verseny története egészen 1994-től íródik, amelyet a vírushelyzet sem szakíthatott meg. Hangsúlyozta: az agilitysportnak hosszú távon van jövő Gyulán, a városvezetéssel és a verseny rendezőivel közösen pedig nagyon komoly terveik vannak a jövőt illetően.

Kiss Szabolcs kiemelte: az agility az a sportág, amely kiválóan megmutatja azt, hogy milyen kapcsolat tud kialakulni a négylábúak és az emberek között, ez a kapcsolat pedig nem csak szellemi vonatkozásban értendő, hanem lelkiben is.

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Az idei kutyás ügyességi megmérettetésre több mint 123 gazda-kutya páros nevezett, Magyarország leghosszabban tartó agility-versenysorozatán Ausztria, Csehország, Románia és Magyarország versenyzői állnak rajthoz.

A gyulai klubot 14 versenyző képviseli 20 kutyával. A résztvevők idén is négy kategóriában, maxi, midi, midi+ és mini osztályokban mérettethetik meg magukat, a kutya-gazdi párosok Agility 1, Agility 2, Agility 3 teljesítményosztályban és ParAgility kategóriában állhatnak rajhoz.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)