Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elrajtolt a XXV. Medivid Agility Kupa és XVI. ParAgility Kupa mezőnye

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. augusztus 14. 10:35
Elrajtolt a XXV. Medivid Agility Kupa és XVI. ParAgility Kupa mezőnye
Ünnepélyes megnyitóval kezdődött a kutya-gazdi párosok nemzetközi versenye

Ünnepélyes megnyitóval kezdődött a jubileumi XXV. Medivid Agility Kupa és XVI. ParAgility Kupa augusztus 14-én. A kétnapos viadalon a magyar versenyzők mellett osztrák, cseh és román indulók is rajthoz állnak.

a Békéscsabai Torna Club bemutatója

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A megnyitó a Békéscsabai Torna Club bemutatójával kezdődött, majd a verseny fővédnöke, Takács Árpád kormánymegbízott és Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere mondtak ünnepi köszöntőt.

Takács Árpád beszédében az agility fővárosának nevezte Gyulát. Mint mondta, minden nagy teljesítmény egy álommal kezdődik, Alt Sándor és csapata pedig évtizedek óta nagy akaratról és elhivatottságról tesznek tanúbizonyságot. 

Görgényi Ernő elmondta, Magyarország leghosszabban tartó agility versenysorozatának lehetünk résztvevői. A városvezető kifejezte, hatalmas teljesítmény valamit huszonöt évig magas szinten művelni, évről-évre megrendezni és ilyen nagy mértékben változó körülmények között életben tartani.

takács árpád

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Amikor a világ, az ország ennyi változáson megy keresztül, akkor is van egy civil közösség, amely kellőképpen elhivatott, kitartó, évről évre megvalósítja céljait és megrendez egy rendkívül színvonalas nemzetközi versenyt – tette hozzá Görgényi Ernő.

A résztvevők a beszédek után egy különleges eseménynek is tanúi lehettek, hiszen a Győrfi Matild és Simon Csaba a verseny helyszínén fogadott egymásnak örök hűséget.

A kétnapos viadalra több mint 105 kutya-gazda páros nevezett. A magyar résztvevők mellett osztrák, cseh és román versenyzők indulnak a versenyen maxi, midi, midi+ és mini osztályban, valamint Agility 1, Agility 2, Agility 3 teljesítményosztályban és ParAgility kategóriában.

görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A házigazda egyesület 13 versenyzővel és 18 kutyával vág neki a nemzetközi kupának. Ale Patrícia és Neela, valamint Simon Csaba és Pepe ParAgility kategóriában versenyeznek majd. Baráth Orsolya Hefnerrel és Remyvel, Gózné Szabó Orsolya Mayával és Lujzával, Győrffy Matild Pajtival, Juhász Bea Bingóval, Kecskés-Molnár Nikolett Zoey-val, Kecskés Zoltán Byronnal, Kolozsi István Elzával és Enyával, Papp Róbertné Mike-kal és Bandival, Papp Róbert Olaffal és Olíviával, Peres István Cocóval, Simon Csaba Pepével, Szabó Márton Zippóval indul a versenyen.

Az egyéni jumping futammal induló verseny augusztus 15-én, vasárnap 8.30-tól folytatódik. Az eredményhirdetést aznap 16 és 17 óra között tartják.

Alt Sándor, a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub elnöke korábban elmondta, a rendezvény látogatása díjmentes, de védettségi igazolványhoz kötött. A versenyhelyszínen kézfertőtlenítő pontokat telepítenek.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)