Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megnevezte képviselőjelöltjeit a Jobbik gyulai alapszervezete

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2019. augusztus 11. 16:41
Megnevezte képviselőjelöltjeit a Jobbik gyulai alapszervezete
A párt a Városbarátok polgármesterjelöltjét, Durkó Károlyt támogatja az önkormányzati választáson

A fürdőváros mind a tíz választókerületében indít képviselőjelöltet a Jobbik Magyarországért Mozgalom – tájékoztatta lapunkat Csengeri Lajos, a párt gyulai alapszervezetének elnöke, aki vasárnapi közleményében egyúttal azt is bejelentette: „az összefogás erejében bízva” úgy döntöttek, a Gyulai Városbarátok Körének polgármesterjelöltjét, Durkó Károlyt támogatják az októberi önkormányzati választáson.

A Jobbik gyulai jelöltjei 

Fotó: Jobbik gyulai alapszervezete

Csengeri Lajos úgy fogalmazott: a 2018-as parlamenti választáson 3100 szavazatot kapott pártlistájuk, ami azt mutatja, hogy a Jobbiknak nagy a támogatottsága a városban.

Közölte: az alapszervezet tagsága hosszas tárgyalások után döntött úgy, hogy a Jobbik gyulai alapszervezete mind a tíz választókerületben indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon.

Kiemelte: minden társadalmi réteget, korosztályt hitelesen szeretnének képviselni, ezért jelöltjeik között fiatal, középkorú, nagycsaládos és nyugdíjas is található.

Mint írta, tisztában vannak azzal, hogy „igény van az összefogásra az önkormányzati választásokon a fideszes vezetés leváltása érdekében” és „a városvezetés alfája és ómegája a polgármester személye”. Hozzátette: „az összefogás erejében bízva” úgy döntöttek, nem indítanak polgármesterjelöltet az őszi választáson, hanem „lemondva minden politikai ambícióról” a Városbarátok jelöltjét, Durkó Károlyt támogatják.

Az alapszervezeti elnöke egyúttal felszólította a választáson indulókat és az ellenzéki pártok képviselőit, hogy „ha nem önös érdek és politikai ambíció hajtja őket”, akkor álljanak ők is a Városbarátok polgármesterjelöltje mellé.

A Jobbik gyulai alapszervezete az 1-es számú választókerületben Horváth Lajost indítja. A párt közleményéből kiderül, a jelölt tősgyökeres gyulai, és 30 éve folytat polgárvédelmi és vízimentői feladatokat.

A 2-es számú választókerületben Marosán Attila György lesz a párt jelöltje. „A választókörzetet egy agilis, nagy munkabírású fiatalember képviselné általa” – fogalmaz a közlemény.

A 3-as számú választókerületben Máté Krisztina Csenge indul a Jobbik színeiben. „Képesítései és elhívatottsága alapján főleg a gyógypedagógia, a gyermek- és ifjúságfelügyelet területén szeretné segíteni, és képviselni a szociálisan rászorulókat körzetében és a testületben” – írták.

A 4-es számú választókerületben induló Verebélyi Mihály a fiatalokat szeretné indulásával ösztönözni – húzza alá a közlemény.

Az 5-ös számú választókerületben induló Horváth Lajosné „nyugdíjasként saját bőrén éli meg a kisnyugdíjasok problémáit, mindennapjait” – fejtik ki.

A 6-os számú választókerületben Horváth Lászlót indítja a párt. A jelölt a gyulai sportélet ikonikus alakja, kiváló szervező és segítőkész ember – olvasható a közleményben.

A 7-es számú választókerületben induló Stír Mihály a külterületen élőkkel való kapcsolatteremtést tekintené elsődleges feladatának megválasztása esetén.

A 8. számú választókerületben Susánszki Erikának lesz a Jobbik jelöltje, akinek „számos ételosztás és főzőversenyen elért kimagasló teljesítmény fűződik a nevéhez”.

A 9. számú választókerületben induló Dévényi Dabrowsky Géza a politikai szintéren már több alkalommal megméretette magát. Az ügyvédként dolgozó jelöltnek „az emberek képviselete, segítése az élete” – írják róla.

A 10. számú választókerületben induló Csengeri Lajos 2014 óta önkormányzati képviselő. Két bizottságnak is tagja, az egyik legaktívabb képviselő – húzza alá a közlemény.

 

Az alábbiakban teljes terjedelmében, változtatás nélkül közöljük a Jobbik gyulai alapszervezetének közleményét. 

A 2018. évi parlamenti választások eredménye megmutatta, hogy a támogatottságunk városunkban nagy. Mint egy 3 100 szavazatott kapott csak a pártlistánk. Pártunkat, választóinkat, szimpatizánsainkat a választópolgárokat képviselni kell városunk testületében.

Ezért az őszi önkormányzati választásokon újra megmérettetjük magunkat. Jelöltjeink között található fiatal, középkorú, nagycsaládos, és nyugdíjas. Így minden társadalmi réteget, korosztályt hitelesen kívánunk képviselni a testületben.

Hosszas tárgyalások után az alapszervezet tagsága úgy döntött, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom Gyulai alapszervezete mind a 10 körzetben indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon.

Tisztában vagyunk vele, hogy igény van az összefogásra az önkormányzati választásokon, a Fideszes vezetés leváltása érdekében. Mindenki tudja, hogy a városvezetés Alfája és Omegája a polgármester személye. Ezért az összefogás erejében bízva úgy döntöttünk, hogy nem indítunk polgármester jelöltet az őszi választásokon. Lemondva minden politikai ambícióról a helyi civil szervezet a Városbarátok polgármester jelöltjét Durkó Károlyt támogatjuk.

Felszólítjuk a választásokon indulókat, és az ellenzéki pártok képviselőit az MSZP a DK a Momentum a Kossuthkör a Mindenki Magyarországa tömörülést, ha nem önös érdek és politikai ambíció hajtja őket akkor álljanak ők is a Városbarátok civil szervezet polgármester jelöltje mellé! Mint ahogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom Gyulai alapszervezete teszi!

Bízva az összefogás erejében, közösen sikeresek leszünk!

A 2019.évi önkormányzati választásokon a Jobbik Magyarországért Mozgalom Gyulai alapszervezetének képviselőjelöltjei.

1. Számú választókörzet:

(Krinolin, Galbácskert)

Horváth Lajos

Nyugdíjas. Nagycsaládos.

Tősgyökeres Gyulai. 30 éve folytat Polgárvédelmi és Vizimentői feladatokat. A közösség építése, szolgálata a mindene. Mindent megfog tenni a választókerület képviselete érdekében.

2. Számú választókörzet:

(Magyarváros, Kisváros, Farkashalom, Szlányi, Szent Benedek, József Benedek)

Marosán Attila György

A választókörzetben nőtt fel, itt töltötte gyermekkorát. Nagyon kötődik a körzetéhez, szinte szerelmese. A választókörzetet egy agilis, nagy munkabírású fiatalember képviselné általa.

3. Számú választókörzet:

(Honvéd-lakótelep, Újgyula, Kisrománváros, Bicere, Sándorhegy, Siórét, Kálvária)

Máté Krisztina Csenge

Képesítései és elhívatottsága alapján főleg a gyógypedagógia, gyermek és ifjúság felügyelet területén szeretné segíteni és képviselni a szociálisan rászorulókat körzetében és a testületben

4. Számú választókörzet:

(Németváros, Belváros, Újváros)

Verebélyi Mihály

Fiatal lendületes tele ambícióval. Fiatal kora ellenére helyét érzi a politikában. A korabelieket szeretné indulásával ösztönözni. Érezzék, igenis számít a véleményük a településen.

5. Számú választókörzet:

(Törökzugi -lakótelep, Ajtósfalva)

Dr.Horváth Lajosné

Mint egy 50 éve lakik a választókörzetben. Ha valaki hát ő tudja a helyi problémákat.  Nyugdíjasként saját bőrén éli meg a kisnyugdíjasok problémáit, mindennapjait. Élettapasztalatával, korához képest nagy munkabírásával egy nagyon tevékeny képviselővel gyarapodna a képviselőtestület.

6. Számú választókörzet:

(Észak Törökzugi-lakótelep, Budrió-lakótelep, Újváros)

Horváth László

Gyulai születésű 2 gyermekes családapa. A Gyulai sportélet ikonikus alakja. Kiváló szervező és segítőkész ember. Mottója: A világ olyan lesz milyenné az ifjúságot neveli, amelynek alapja az idősek és elesettek támogatása segítése.

7.Számú választókörzet:

(Máriafalva, Szentpálfalva, Szeregyháza, Nagyfenék, Remete, Bánom,  Szanazug, Városerdő)

Stír Mihály

A körzetben élő háromcsaládos apa, nagyapa. A külterületen élők mindennapos problémái nyitott könyv a számára. Megválasztása estén elsődleges céljai közzé fog tartozni a külterületen élőkkel való napi személyes kapcsolatteremtés.

8. Számú választókörzet:

(Románváros, Újváros, Kisökörjárás)

Susánszki Erika

Három családos anyuka, nagymama. A karitatív tevékenység és a gasztronómia az élete. Számos ételosztás és főzőversenyeken elért kimagasló teljesítmény fűződik a nevéhez.

9. Számú választókörzet:

(Újvári, Paradicsom)

Dr. Dévényi Dabrowsky Géza

Városunk köztiszteletben álló ügyvédje. Kétcsaládos apa. A politikai szintéren már több alkalommal megméretette magát, nem kevés sikerrel.

Már munkájából kifolyólag is az emberek képviselete, segítése az élete. Választókörzetét hatékonyan, elhívatottan kívánja képviselni.

10. Számú választókörzet:

(Gyulavári, Dénesmajor)

Csengeri Lajos

2014.óta a város önkormányzati képviselője. Két bizottságban is dolgozva képviseli a választókat. Az egyik legaktívabb képviselő. Interpellációival sorozatosan rávilágít a város és a választókörzetében lakók problémáira. Mottója: Az önkormányzati képviselőség nem kiváltság, hanem szolgálat!

 

Kelt: Gyula.2019.08.11.

Csengeri Lajos

A Jobbik Magyarországért Mozgalom

Gyulai Alapszervezetének Elnöke

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)