Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az első önálló kiállítás

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • KULTÚRA • 2019. augusztus 07. 10:49
Az első önálló kiállítás
Rostás István fotóiból nyílt időszaki tárlat a Pándy-galériában

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Tíz év tapasztalata összegződik Rostás István első önálló kiállításának anyagában. Az amatőr fotós a természet szépségeit kívánja megmutatni fényképein mindazoknak, akik rászánnak tíz percet arra, hogy megtekintsék alkotásait a Pándy-tagkórház galériájában.

Nem elég jó fényképezőgépet vásárolni, szem és lélek is kell ahhoz, hogy az elkészült fotók másokat is megérintsenek. Rostás István tíz éve kezdett el belső indíttatásból fényképeket készíteni, ám komolyabban csak néhány éve foglalkozik a művészetnek ezzel a formájával.

A Pándy-tagkórház galériájában, amely az igazgatósági épület földszintjén található, csaknem húsz alkotását mutatja meg a nagyérdeműnek. Munkáin főként azokat a szépségeket örökítette meg, amelyekkel a természetben találkozott. Vannak azonban lakott településen készült esti felvételei is a kiállítottak között, többek között a gyulai várról, amely már a fotózás terén megszerzett magas szintű technikai tudásának is az ékes bizonyítékai.

A képek nagy része Gyulán és a város környékén készült, de dolgozott Romániában, a Balaton partján és a Kunságban is, ahová egy másik szenvedélye, a motorozás szólítja rendszeresen.

Alkotásai egy teljes hónapig teremtenek kellemes nyári hangulatot a Pándy-galériában, ahol nyitvatartási időben díjtalanul tekinthetők meg. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)