Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megnéztük, hogy mi történik a Hetedhét Játékvárosban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. július 15. 17:00
Megnéztük, hogy mi történik a Hetedhét Játékvárosban
A táborban a különböző szakmákkal ismerkedhetnek meg a fiatalok
Évek óta töretlenül népszerű a Hetedhét Játékváros tábora, amelyet idén júliusban rendeznek meg Gyulai Implom József Általános Iskola 5. Sz. Általános Iskola és Sportiskola Tagintézményében. A programokra július 15-én mi is benézhettünk.

idén is rendkívül népszerű a hetedhét játékváros

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

A helyszínen kiderült, hogy ebben az évben már tizenegyedik alkalommal rendezik meg a tábort, amelyben egy saját, közös várost építenek fel és működtetnek együtt a gyerekek.
 
A szervezők hitvallása szerint a 8-12 éves korosztálynak szóló program egyik legfontosabb célja, hogy a résztvevők az élményszerzésen túl úgy érezzék, hogy ebben a közösségben a saját döntéseik szerint működhetnek, az általunk megkeresett pénzzel pedig saját maguk gazdálkodhatnak.
 
A tábor két hete alatt az iskola tantermeiből műhelyeket alakítanak ki, amelyek között egyaránt megtalálhatóak kézműves műhelyek, de a városigazgatás és sütöde is.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

A szabályok szerint a gyerekek minden egyes nap kiválaszthatják, hogy melyik munkahelyen szeretnének alkotni és dolgozni és azt is, hogy az ezzel megkeresett pénzt mire fogják elkölteni. A játékvárosban ugyanúgy van adózás, amely házasságkötés után már nem kötelező, és aki jól tud takarékoskodni, akár egy-egy nyaralásra is befizethet az iskola utazási irodájában.
 
A tábor egyik rutinos résztvevője, Klenk Dorottya lapunknak elmondta, hogy a kedvenc elfoglaltsága éppen az amit aznap kapott: az idegenvezetés, amelyen remélhetőleg a helyi városvezetés képviselőit fogja segíteni a tábor megismerésében.
 
– Tavaly a kedvencem az önkormányzati munka volt, mivel akkor polgármesterjelölt voltam. Mindennap gyurót kapunk a munkánkért, amit ebben az évben is szeretnék mindenféle dologra elkölteni. Már vettem egy képet, most pedig szeretnék karkötőt, ételeket, limonádét vásárolni, de idén sem maradt ki a strandolás sem, amit szintén a munkámért járó pénzből fizettem be – mesélte a diákfalu egyik lelkes dolgozója.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)