Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elindult a Hetedhét Játékáros, az idei téma a mitológia

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2022. július 14. 10:00
Elindult a Hetedhét Játékáros, az idei téma a mitológia
Évek óta népszerű a tábor

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Tizennegyedik alkalommal rendezik meg idén a Hetedhét Játékváros, ahol a diákok egy város életét lemodellezve töltik mindennapjaikat: munkába állnak, adóznak, vásárolnak és szórakoznak. A hétfőn indult tábor témája ezúttal a mitológia. 

Szabó Enikő, a szervező Mi Egy Másért Közhasznú Egyesület elnöke lapunknak elmondta: idén 232 gyerek és 83 segítő táborozik nálunk, és Ditzingenből is érkeztek vendégek hozzájuk. Hozzáfűzte, ezúttal is számos műhelyben biztosítanak programokat a gyerekeknek. 

– Német vendégeink festőműhelyben dolgoznak a gyerekkel, festővászonra alkotnak – fejtette ki. – Van egy fazekasműhelyünk is, ahol szobrokat és edényeket készítenek a tematikához illeszkedően, de olyan sátor is van, ahol stencileznek, pólókat festenek a fiatalok – tette hozzá. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Szabó Enikő azt is elárulta, hogy jelenleg rendeleti kormányzás van Hetedhét Játékvárosban, de hamarosan megválasztják a táborozókból álló városvezetést.

– Nemsokára feláll a városi tanács, így a törvényeket is ki tudjuk hirdetni. Ekkortól házasodni, örökbe fogadni is lehet – ecsetelte. Elmondta, idéntől vállalkozást is indíthatnak a gyereket, így lesznek, akik adóznak, és vállalkozó igazolványt is kapnak.

A szervező azt is hozzátette: idéntől a gyerekeket egy saját szabadulószoba is várja, ahol a tematikába illeszkedő feladatokat kell megoldani. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)