Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megnyitotta kapuit a gyulai Hetedhét Játékváros

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2016. július 13. 16:01 • Frissítve: 2016. július 14. 17:30
Megnyitotta kapuit a gyulai Hetedhét Játékváros
A gyerekek körében a legnépszerűbb munka a szemétszedés
Már javában zajlik a népszerű helyi gyermektábor, amit ditzingeni mintára honosítottak meg városunkban. Tematikája szerint a részt vevő gyermekek mindenféle munkát vállalhatnak a „Lila” iskolában berendezett műhelyekben, amiért a kapott pénzt a nap végén arra költik, amire csak szeretnék az iskolában berendezett gyermekváros egyes standjain és üzleteiben.
____Eredeti-GYHRCSD_040.JPG

Játékváros témája idén a Távol-kelet 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Ottjártunkkor nagy volt a felfordulás, hiszen délelőtt 10 órakor nyitott a gyermekek által működtetett munkaügyi központ, ahová – mint megtudtuk – illik korán érkezni, hogy a legnépszerűbb állásokat nehogy aznap valaki más happolja el az ember elől.

Játékváros lakóit dr. Görgényi Ernő polgármester is meglátogatta 

– Imádnak a gyerekek szemetet szedni, ez az egyik legnépszerűbb munkánk itt – emelte ki Szabó Enikő, a tábor egyik munkatársa. – Népszerű emellett a bíróság, a bisztró és a sütöde is, persze vannak olyanok is, amiket nem szívesen csinálnak, a fiúk nem mindig akarnak táncolni, a lányok közül pedig akad olyan, aki a városi bíróság helyett inkább kézműves-foglalkozásokon venne részt. Több mint 40 műhely közül választhatnak idén a gyerekek, úgyhogy biztosan mindenki megtalálja, amihez épp kedve van – tette hozzá Szabó Enikő.

Szegedi Réka, a „Lila iskola” egyik tanulója lapunknak elárulta, hogy neki szerencséje van, mert nem csak a népszerűnek számító műhelyek érdeklik, hanem olyanok is vonzzák, ahol ismerőseivel lehet. – Voltam már selyemfestő, testfestő, álarckészítő, de szívesen megyek bárhová, ahol ismerőssel találkozom, ilyen lesz majd az iskolai rendőrség. Most például varrni indulok éppen – tette hozzá a nap egyik szorgos dolgozója.

Esküvő játékvárosban 

Szabó Enikő azt is elárulta: saját konyhájuk és sütödéjük is van, és a fiatalok ebédkor a menza helyett akár az ott készült finomságokat is választhatják. Az egész napos forgatagban olyan nem fordulhat elő, hogy valaki feladat nélkül marad. – A bíróságunk idén igen eseménytelen, mert minden gyermek jól viselkedik, nincsenek nagy zűrzavarok. Éppezért diáksegítőink egy bankrablást is összehoztak, így végül akadt munkája a nap bíráinak és rendőreinek is – tette hozzá a szervezők munkatársa.

Mint megtudtuk: a táborban minden gyermek ugyanannyi fizetést kap, és habár a terület szülőmentes övezet, a délutáni nyílt órákban a felnőttek is bemehetnek a tábor területére, sőt az elkészült produktumok közül adományok fejében akár haza is vihetnek néhányat.  

A fiatalok az ételek, italok és apróbb tárgyak mellett a tábor utazási irodájában akár olyan programokat is vásárolhatnak maguknak, mint a Gyulai Várfürdő meglátogatása vagy egy lovastanyán tett kirándulás. A napot a csapat a helyi, gyermekekből álló tv-stábnak köszönhetően minden hétköznap filmvetítéssel zárja, amin a nap eseményeit élhetik át újra a játékvárosban táborozó fiatalok.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)