Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Idén is több száz nebulót szórakoztat a Hetedhét Játékváros

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2018. július 12. 12:30
Idén is több száz nebulót szórakoztat a Hetedhét Játékváros
Az idén tízéves tábor az elmúlt kilenc év legjobb pillanatait idézi meg

Nyílt napot tartottak a Gyulai Implom József Általános Iskolában berendezett Hetedhét Játékvárosban július 12-én. Az iskolásoknak szánt táborban évről évre egy valódi város felépítését szimulálják a szervezők. A gyerekek a munkájukkal pénzt kereshetnek, amit a hét során különböző szórakoztató programokra, finomságokra és ajándéktárgyakra költhetnek el. 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A helyszínen Szabó Enikő, a szervező Mi egy Másért Gyulai Gyermekekért és Ifjúságért Közhasznú Egyesület képviseletében köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy idén 440 résztvevőjük van, akik számos műhelyben tölthetik el az időt egész héten. 

– Tizedik alkalommal szerveztük meg a tábort. A munkánkat 37 felnőtt segíti, közülük 14 önkéntes. A cél, hogy az életre neveljük a gyerekeket, megmutassuk, milyen, amikor pénzért dolgozunk, és be kell osztanunk, amit kaptunk – ismertette Szabó Enikő.

A rövid tájékoztató után minden vendéget egy jól képzett gyermek idegenvezető kísérte körbe. Segítőnk, Gréti elmondta, hogy reggelente egy óra kötelező munka után szabadon kiválaszthatják, hogy melyik műhelybe szeretnének menni. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

– Én pénteken megyek majd a fürdőbe, de még tíz gyurót össze kell gyűjtenem hozzá – mondta Gréti. – Az idegenvezetéssel, ha jól tudom, hatot szedek össze, de még a nap során dolgozni fogok, úgyhogy biztosan összejön a tíz gyuró – számolgatta.

A bejárás során először a városi munkaügyi központot látogattuk meg, ahol a gyerekek minden reggel bejelentkeznek a munkáért. A folytatásban a mini önkormányzat dolgozóival találkoztunk, éppen szavazás zajlott, hiszen a Játékvárosnak is szüksége van egy polgármesterre, akit maguk a lakók választanak ki.

A kézművesműhelyekben szappant, gipsztárgyakat, kosárkákat, gyertyát készítettek, de különböző fából készült dekorációs eszközök is készültek az iskolások munkájának köszönhetően. A tábor idén is kéthetes, a legnépszerűbb műhelyek a rádió, a tévé és azok a helyszínek, ahol főzőcskézni lehet. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)