Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai Hetedhét Játékváros is nyert a MOL országos pályázatán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2020. április 16. 10:45
A gyulai Hetedhét Játékváros is nyert a MOL országos pályázatán
A Mi egy Másért Közhasznú Egyesület félmillió forintot nyertek el a tábor megvalósítására

Képünk a tavalyi táborban készült 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

A gyulai Mi egy Másért Közhasznú Egyesület Hetedhét Játékvárosra benyújtott pályázata is nyert a MOL országos kiírásán. A cég alapítványának Helyi Érték Programjában összesen 60 civil szervezet kapott támogatást helyi közösségi programja megvalósításához.

Szabó Enikő, az egyesület szakmai vezetője lapunknak elmondta: a Helyi Érték Program célja olyan helyi civil szervezetek, kezdeményezések támogatása, amelyek a helyben élő emberek életét, közösséggé válását, identitásának megerősödését segítik. Békés megyében három pályázat nyert el támogatást a kiíráson
 
– A Mi egy Másért Közhasznú Egyesület 2019 decemberében nyújtotta be a pályázatot a felhívásra a Hetedhét Játékváros projekttel. Az 58 körzetben összesen 151 szervezet jutott tovább a második, nyílt fordulóba, ahol egy Facebook-szavazáson dőlt el, ki nyeri el az 500 ezer forintos támogatást helyi közösségi programja megvalósításához – részletezte Szabó Enikő
 
– A Hetedhét Játékváros 2009 óta várja a 8–12 éves gyermekeket nyaranta. Célunk egy demokratikusan működő minitársadalom működtetése, meg szeretnénk mutatni a gyerekeknek, hogyan épül fel egy jól működő város, mit jelent a pénz és a „munka” fogalma. Játékvárost a gyerekekkel együtt működtetjük, közösen készítjük el az enni- és innivalókat, eladható termékeket állítunk elő, programokat szervezünk, takarítunk. Mindehhez magas fokú anyag- és eszközszükségletünk van – emelte ki.

A szakmai vezetőtől azt is megtudtuk, a projekt fontos alapelveinek tekinti az alapvető emberi és gyermekjogok megismertetését, az önkéntességet, a környezeti nevelést, az önállóságra nevelést, valamint a kommunikációs, a kapcsolatépítő és a problémamegoldó készség, illetve a kreativitás fejlesztését és a konfliktuskezelés módszereinek elsajátítását. 

– A pályázat benyújtásakor fontos célként lebegett előttünk, hogy eszközparkunkat frissítsük. Ezt a fenti pályázatból kívánjuk finanszírozni – mondta el Szabó Enikő. Hozzátette: a világban bekövetkezett változások miatt még nem látják előre, hány gyermeknek kell a támogatásból anyagi segítséget nyújtaniuk a táborban való részvételhez.

– Az elnyert összeget nagyon jól kell beosztanunk. A Hetedhét Játékváros segítői csapata jelenleg is dolgozik, készülünk. Rajtunk nem fog múlni, hogy megvalósuljon az idei tábor – zárta a szakember.  

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)