Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Két felújított sírkertet is átadnak Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2019. június 21. 13:10
Két felújított sírkertet is átadnak Gyulán
Június 28-án a Szentháromság temetőben, június 30-án az izraelita temetőben tartanak megemlékezést

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Két felújított sírkertet is átadnak jövő héten Gyulán: a Szentháromság temetőben június 28-án, pénteken 11 órától, az izraelita temetőben június 30-án, vasárnap 12 órától tartanak megemlékezést.

A Szentháromság temető felújított első világháborús percellájának átadóján Kiss-Rigó László szeged–csanádi püspök és Görgényi Ernő, Gyula polgármestere köszönti a megemlékezőket, majd Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára mond beszédet.

Az izraelita temetőben a gyulai önkormányzat és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) közösen tart megemlékezést a gyulai zsidóság elhurcolásának 75. évfordulóján. Az eseményen a megújult sírkertet is átadják.

A helyszínen az emlékező szertartás után Alt Norbert alpolgármester köszönti a megjelenteket, majd Nagy Ákos, a Mazsihisz elnöki kabinetvezetője mond beszédet.

Lovas-Tóth Kata közreműködésével a 75 évvel ezelőtt történtekre emlékeznek vissza, Erdész Ádám, a Békés Megyei Levéltár igazgatója pedig emléksétát tart a felújított temetőben.  

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)