Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Feltettem a polcra

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. KULTÚRA • 2019. március 14. 11:00
Feltettem a polcra
Halmi Zsolt képzőművésznek nyílt kiállítása a művelődési központban

Feltettem a polcra címmel nyílt kiállítása Halmi Zsolt képzőművésznek március 14-én az Erkel Ferenc Művelődési Központ földszinti galériájában.

siska-szabó hajnalka és halmi zsolt

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A megnyitón megtudtuk, hogy Halmi Zsolt már gyermekkora óta foglalkozik rajzolással, főleg a képregények hatására. Az általános iskolás évei során több megyei és országos rajzversenyen is részt vett, ahol az első tízbe mindig bekerült. A középiskolában kezdett el foglalkozni az olajfestészettel.

Az érettségi után a Kós Károly Művészeti Szakközépiskolába került, később ott kezdett el dolgozni elektronikus grafika szakoktatóként. 2010-től tagja a Magyar Képregény Szövetségnek és Magyar Képregény Akadémiának.

A tárlatot Siska-Szabó Hajnalka festőművész nyitotta meg, aki elmondta: Halmi Zsolt számos egyéni és csoportos kiállítást tudhat maga mögött, belföldön és külföldön egyaránt. Grafikusként igyekszik népszerűsíteni a magyar képregényeket, illusztrál, valamint fest.

A gyulai kiállításán olajfestményeket, akrillokat és vegyes technikájú képeket tekinthetnek meg az érdeklődők, utóbbiak készítése során olyan anyagokat is felhasznált, mint a beton vagy éppen a purhab.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– A képek bepillantást engednek a művész lelki világába. Belülről fakadó művészet ez, amely szorosan kapcsolódik az alkotó lelkiállapotához, ezáltal szürrealista vagy expresszionista absztrakt művek megjelenéséhez vezet – mondta Siska-Szabó Hajnalka.

A festőművész kiemelte, hogy a festményeken megjelenített álomvilág uralkodóvá válik Halmi Zsolt festészetében. Az alkotásokon dominánsak a vörös és kék színek, amelyek az életet és létet szimbolizálják.

A képeknek belső fényük van, amelyek beragyogják a teret, ezáltal sejtelmes, álomszerű hangulatba hozzák a nézőt. Visszatérő motívumok az életfa és az őssejtek, amelyekből sorozatot alkot és szinte képregényszerűen mesél el egy-egy történetet.

A kiállítást április 9-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)