Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Csaknem négyszáz méteren alakítanak ki nyílt árkot a Nagyváradi úton

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2018. július 12. 13:20
Csaknem négyszáz méteren alakítanak ki nyílt árkot a Nagyváradi úton
A beruházás költsége 13,6 millió forint

kiss szabolcs

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A Nagyváradi úton folytatódik a város csapadékvíz-elvezető rendszerének felújítása – erről tartott sajtótájékoztatót a helyszínen Kiss Szabolcs, a körzet önkormányzati képviselője július 12-én.

Kiss Szabolcs emlékeztetett: Gyula Város Önkormányzata 2016-ban pályázatot nyújtott be a fürdőváros települési és környezetvédelmi infrastruktúrájának fejlesztésének érdekében, amely 2017-ben pozitív elbírálást kapott. A pályázat a csapadékvíz-elvezetési problémák megoldását segíti.

Megtudtuk, hogy jelenleg a Nagyváradi úton zajlanak munkálatok: a Kálvin utcától a Kőrösi Csoma Sándor utcáig tartó szakaszon, mintegy 392 méter hosszan alakítanak ki nyílt árkot, amelynek a jellegzetessége, hogy nem mély, hanem enyhe lejtésű árok, amelyet könnyedén karban lehet tartani fűnyíróval.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A csapadékvíz egy része a Gyulai László utcáról folyik át a Kenyérsütő utcára. A Kőrösi Csoma Sándor és a Kenyérsütő utca találkozásánál kialakításra kerül egy nagyobb befogadó képességű átemelő, amelynek a feladata, hogy a felgyülemlett vízmennyiséget a Hősök tava felé továbbítsa.

A beruházás költsége 13,6 millió forint, a munkálatok befejezésének ideje pedig augusztus 26-ra várható, de Kiss Szabolcs szerint hamarabb is véget érhetnek a munkálatok, ha ilyen jó ütemben folyik tovább a kivitelezés.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)