Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyula a nyolcadik legnépszerűbb belföldi úti cél

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2018. július 10. 14:00
Gyula a nyolcadik legnépszerűbb belföldi úti cél
Az egyéjszakás kikapcsolódás a legkedveltebb a turisták körében

A második negyedév adatai alapján Gyula a nyolcadik legnépszerűbb belföldi úti cél – áll a szallas.hu közleményében, amelyből kiderült, hogy több mint tizenhárom százalékos volt a hazai turizmus növekedése az említett időszakban.

A közlemény szerint a belföldi turizmusra élénkítően hatott, hogy két négynapos és egy háromnapos hosszú hétvége is volt a második negyedévben. A bővülés nem csak forintban értendő: a szallas.hu-n 15,9 százalékkal több foglalást regisztráltak áprilistól júniusig, mint a tavalyi év ezen szakaszában.

Az oldal felméréséből kiderült az is, hogy az egyéjszakás kikapcsolódások a legnépszerűbbek a pihenni vágyók körében. Ezek a foglalások 43 százalékát tették ki. Az átlagos foglalási érték 36 400 forint, de előfordultak kirívó esetek is: a legolcsóbb foglalás 1800 forint volt, a legdrágább 1,5 milliónál is többe került.

A külföldi úti célok között Zakopane, Krakkó és Boroszló voltak a legnépszerűbbek, hazai viszonylatban Budapestre, Siófokra és Egerbe mentek a legtöbben, a top 10-es lista nyolcadik helyén pedig Gyula végzett.

A teljes belföldi toplista pedig így néz ki: Budapest, Siófok, Eger, Hajdúszoboszló, Balatonfüred, Szeged, Pécs, Gyula, Debrecen, Miskolctapolca. A top 10 külföldi úti cél: Zakopane, Krakkó, Boroszló, Szováta, Torockó, Crikvenica, Parajd, Kolozsvár, Zadar, Székelyudvarhely. A top 5 program a foglalók körében pedig így alakult: Egri vár, Miskolctapolca Barlangfürdő, Hévízi Tófürdő, Zalakarosi Fürdő és a Festetics-kastély.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)