Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ismét nagy sikerrel zárult a Pocakos Quadratlon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2018. július 10. 14:35
Ismét nagy sikerrel zárult a Pocakos Quadratlon
Úszás, kerékpározás, futás és távolugrás szerepelt a kihívásban

Pocakos Quadratlon elnevezésű amatőr buliversenyt rendezett az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület június 30-án, a Kempf-tónál található Tópart Szabadidő Centrumban. A rendezvény mezőnyét Kovács József országgyűlési képviselő indította útjára.

A start pillanata

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Az idei megmérettetés újdonsággal is szolgált a teljesítők számára, hiszen a szervezők emeltek a téten, azaz a hagyományos távok mellett már a nagyobb kihívást keresőknek is kihívást nyújtottak. A jótékony célú rendezvény alapszintje 500 méter úszást, 15 kilométer kerékpározást és 3500 méter futást foglalt magába, ám az új kategóriában már 750 méter úszás, 22 kilométer kerékpározás és 5 kilométer futás várt az indulókra.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A távokat egyéniben és váltóban is teljesíteni lehetett, a férfi és a női váltók mellett a távok családi teljesítésére is volt lehetőség. A bulis megmérettetés szervezői az idén egy új versenyszámot is útjára indítottak, amelyben a pocakosok távolugrásban mérhették össze erejüket. A legidősebb induló Németországból tekert 1400 kilométert a Kempf-tóig, ahol második alkalommal állt rajthoz.

– Ez a rendezvény nagy hírnévre tett szert az évek során, a város egyik turisztikai célpontjává nőtte ki magát, amire mindenképpen figyelnünk kell – mondta Kovács József.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Mint azt Kempf Zoltán, a verseny ötletgazdája hangsúlyozta, a résztvevők idén sem egymás ellen vagy az idővel versenyeztek, hanem a távok legyőzése volt a cél.

– A pocakos vetélkedés célja az, hogy a nem aktív sportolók, barátok vagy családok együtt mozogjanak, sportoljanak. Mindenki nyert, aki megcsinálta – mondta el a verseny krédóját Kempf Zoltán.

A bulifutamok felajánlásaiból befolyt összeget az egyesület az alapító okiratában megfogalmazott célok eléréséhez fogja majd felhasználni.

GYULAI HÍRLAP • 2018. július 10. 14:35
Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)