Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Luca ismét elvarázsolt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pénzes SándorMAGAZIN • 2018. június 23. 11:45
Luca ismét elvarázsolt
Újra meglátogatta a 2017-es év első babáját Pénzes Sándor

Másfél évvel ezelőtt találkozhattam először Lucával. Akkor még inkubátorban volt pici társaival a gyulai gyermekkórház koraszülöttosztályán. A látogatásom csak néhány perces volt, de nagyon intenzív élményt jelentett. Szinte felfoghatatlan közelségbe kerültem velük, a korababákkal.

 

Fotó: Pénzes Sándor 

Laikusként úgy gondoltam, és talán így is volt, hogy minden másodperc számít, egy csapat orvos és asszisztencia, ápológárda dolgozik azon, hogy ők, a korababák a legjobb körülmények között, a legjobb szakmai ellátás mellett lélegezzenek, dobbanjon a pici szívük, és elindulhassanak azon az úton, amely az igazi életbe vezeti őket. 

Mielőtt Luca először hazamehetett, ismét meglátogattam. Akkor már a szülei karjaiban, családi körben láthattam a gyermekkórházban, de már az inkubátoron kívül. Éreztem, hogy nem mindennapi csoda részese vagyok, egy olyan történetbe engedett a sors belecsöppenni, amelyet soha nem fogok elfelejteni. A picurka Lucácska még rám is kacsintott

 

 

Fotó: Pénzes Sándor 

Azóta majdnem másfél év telt el, jött egy telefonhívás Abdul doktortól, hogy megérkezett Luca, ott van a rendelőben, ha szeretnék vele és a szüleivel találkozni, mehetek.

Már vártam ezt a találkozást, sokat gondoltam arra, hogy milyen is lehet most, vajon megbarátkozik-e velem, mosolygós lesz-e, és egyáltalán hogyan érzi magát. Megérkezésem után nem sokkal kezdett megnyílni. Édesanyja és apukája ölelésében, biztonságot nyújtó karjaiban szemlélt. Úgy nézett rám ez a picurka, makkegészséges kislány, ahogyan talán a felnőttek már nem is tudnak. Ilyen őszinte, érdeklődő és patyolat tiszta tekintetet akkor lát az ember, ha rá és a hozzá hasonló kisbabákra néz. A szemében valahogy megjelent valami mélyebb üzenet, olyasvalami, ami a jóravalóságról árulkodik.

 

 

Fotó: Pénzes Sándor 

Egy kisember talán minden fűszálnak, minden madárhangnak, a nappalnak és az estének is ugyanúgy örül. Ha ilyen ártatlan, érdeklődő, bizakodó szempár tekint rám, akkor úgy érzem, olyat látok, amiben ott van a titok, melynek megfejtésével talán már nem is foglalkozunk, pedig arról szól, hogy mit jelent jónak lenni, milyen békében élni, arra vágyni. Mennyi-mennyi dolog múlik rajtunk, felnőtteken, hogy ez a tekintet majd egyszer az ő gyermekének a szemében is megjelenjen!

Luca, drága, még találkozunk!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)