Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A földön maradnak a lufik a Gyulai Hídi Sétán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.MAGAZIN • 2017. szeptember 30. 13:00
A földön maradnak a lufik a Gyulai Hídi Sétán
Pénzes Sándor kezdeményezésére a rendezők léggömberegetés helyett ajándékozási ceremóniát szerveznek

A lufikat így is odaajándékozhatjuk valakinek 

Fotó: Pénzes Sándor 

Környezetvédelmi okokból nem engednek fel lufikat a szombati Gyulai Hídi Sétán – tudta meg lapunk Pénzes Sándortól.

A Gyulavaros.hu üzemeltetője, aki köztudottan elkötelezett természetvédő, nemrégiben azzal kereste meg a rendezvény háziasszonyát, Dombovári Vandát, hogy tolmácsolja kérését a szervezők felé.

– Azt szerettem volna elérni, hogy a résztvevők a környezetszennyező lufieregetés helyett más módot találjanak arra, hogy a mellrák elleni küzdelem jegyében felhívják a figyelmet a megelőzés és a szűrések fontosságára. A véleményem szerencsére megegyezett Dombovári Vandáéval – akiről talán kevesen tudják, hogy környezetvédelmi nagykövet –, és a szervezők is örömmel támogatták az ötletet – számolt be az előzményekről.

Mint mondta, sokan nem gondolnak bele abba, hogy a héliumos léggömb műanyag hulladékként esik le valahol, sőt esetenként az állatok gyomrába, fészkelő helyére kerül. A természetvédő azt mesélte, előfordult, hogy erdei túráin lufidarabot talált.

 

 

Fotó: Pénzes Sándor 

Pénzes Sándor a hétvégi esemény résztvevőinek azt javasolta, hogy a léggömböket ajándékozzák oda a járókelőknek, vagy egy kedves, figyelemfelkeltő szöveggel felcímkézve kössék oda kerékpárok kormányához, köztéri padok karfájához, szobrokhoz.

A kezdeményező azt reméli, más rendezvényeken is követni fogják a jó példát, így egyre kevesebb lufi kerül műanyag szemétként a természetbe.

A Magyar Vöröskereszt gyulai területi szervezete által életre hívott hídi sétán egyébként számos ismeretterjesztő és szórakoztató programmal várják az érdeklődőket. A rendezvénynek otthont adó Vigadóban ingyenes egészségügyi szűréseken, véradáson vehetnek részt a látogatók, és a mellrák elleni küzdelmet jelképezve idén is rózsaszínre festik a belvárosi szökőkút vizét a szervezők.  

GYULAI HÍRLAP • 2017. szeptember 30. 09:00
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)