Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Már virtuálisan is bejárható a Gyulai Hírlap szerkesztősége

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pénzes SándorMAGAZIN • 2018. december 28. 15:00
Már virtuálisan is bejárható a Gyulai Hírlap szerkesztősége
A túra Pénzes Sándornak köszönhetően került fel a Google Maps adatbázisába

Az érdeklődők már egy virtuális túra keretein belül, a Google Maps oldalát böngészve is bejárhatják a Gyulai Hírlap szerkesztőségét, köszönhetően Pénzes Sándor fényképésznek, aki 2017 óta a Google megbízható fotósa. Az alábbiakban ő mesél róla, hogy hogyan szerezte meg a címet, valamint arról, hogy miként alkotta meg a virtuális túrát.

a térképet böngészve, az iránybillentyűk segítségével "léphetünk be" a szerkesztőségbe

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor

Sok éves panorámafotózás és referenciaanyagok beküldése után, 2017-ben megkaptam a Google-től a megbízható fotós minősítést, kifejezetten a 360 fokos gömbpanoráma képek miatt. Ehhez a minősítéshez ötven darab nagy felbontású fotót kellett feltöltenem az anyagaim közül, amelyek elfogadása után bekerültem azok közé, akik a Google adatbázisában telefonszámmal és névvel szerepelnek, mint ajánlott utcakép fotósok. A beküldött képek a legkülönbözőbb helyszíneken, belső terekben, külső tereken, más-más évszakokban, DSLR géppel és panorámafejjel készültek, mind nagy felbontásban.

 

Ezeket a képeket már több éve készítem, és ez idő alatt a szoftverkörnyezetet folyamatosan fejleszteni, frissíteni kellett. A Google rendszerébe való „bejutás” sem volt technikailag egyszerű. Rengeteget kellett tanulmányozni a rendszer működését, sok-sok beállítást, a felhasználási szabályokat. Nem egy esetben fordult elő, hogy az ország más pontján – vagy külföldön – élő panorámafotósokkal együtt jöttünk rá egy-egy „fogásra”, amely által végül is sikerült eljutni odáig, hogy vállalkozások, múzeumok, intézmények, üzletek belsőit jelenítsük meg 360 fokos panorámaképeken. Mindezt úgy, hogy azok egymásba kapcsolódva jelenjenek meg virtuális túraként, és szervesen beépüljenek a Google Mapsbe, azaz az utcáról be lehessen „gyalogolni” például a Gyulai Hírlap szerkesztőségébe, de ilyen virtuális túra készült a gyulai Corner Pub és Étteremnek is.

A nyár végén felkerült Gyulai Hírlap virtuális túra ezen a linken tekinthető meg, ahol a nyilak segítségével lehet bejutni az épületbe és tovább haladni egészen a szerkesztőség belső helyiségéig.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)