Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Gál Ferenc Főiskola negyvenhat végzős hallgatója vehette át diplomáját Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2018. június 23. 10:15
A Gál Ferenc Főiskola negyvenhat végzős hallgatója vehette át diplomáját Gyulán
A diplomaátadó ünnepségen díjakat és elismeréseket is átadtak

Szentmisével kezdődött a Gál Ferenc Főiskola Egészség- és Szociális Tudományi Karának diplomaátadó ünnepsége, amely során negyvenhat végzős hallgató vehette át a tanulmányai sikeres befejezéséért járó oklevelet. A diákokat és az ünneplőket Kozma Gábor, az intézmény rektora köszöntötte június 22-én a belvárosi katolikus templomban.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

– A főiskolánk egy alkotó család – mondta Kozma Gábor. Mint fogalmazott, a mai világban a család képviselheti a lélekszám csökkenésének és a lelkek sorvadásának a gyógyítását. A rektor szerint főiskolai családjukban a gyulai kar sincs magára hagyva, így a gyógyításnak, sőt, mások gyógyításának is részeseivé váltak.

Kiemelte, hogy a gyulai egészségügyi, szociális képzéseket csupán másfél évvel ezelőtt fogadta be a Gál Ferenc Főiskola, ami rövidnek tűnik, mégis rengeteg munkával járt ez az időszak. Hangsúlyozta: a gyulai felsőoktatás már megáll a lábán.

A köszöntő után Kozma Gábor elismeréseket adott át: elsőként főiskolai docensé nevezte ki Homoki Andrea dékánhelyettest, valamint rektori dicséretet kapott Fodorné Vidó Renáta tanársegéd és Gróhné Cseke Zsuzsanna tanulmányi előadó.

 

Kozma Gábor

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A folytatásban Homoki Andrea köszöntötte az ünneplőket: elmondta, hogy a diplomaátadó ünnepség megkoronázása az elmúlt évek tanulmányainak, ugyanakkor egy életszakasz lezárásának jelképe is.

– Diplomát szerezni felemelő érzés, amely által ma sokan egyéni álmukat valósították meg, néhányan talán a szüleik álmainak beteljesítőivé váltak. Az elmúlt években többen önök közül kimerítő munkájuk, családi kötelezettségeik teljesítése, az otthontól való távollét mellett lelkiismeretesen felkészültek választott hivatásuk teljesítésére, majd sikeres záróvizsgájukkal bizonyították alkalmasságukat, értelmiségivé váltak – mondta a dékánhelyettes.

 

Homoki Andrea

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A köszöntő után Beszterczey Attila színművész szavalta el Mécs László költeményét, majd Herczeg Viktória, a hallgatói önkormányzat elnöke búcsúztatta el a végzősöket. Elmondása szerint ez az esemény feledhetetlen pillanat a diplomára váró hallgatók számára, akik egy hosszú és nehéz időszakon vannak túl. Átvéve a diplomát egy pillanatra mindenki számára megáll az idő, amely során képek villannak be a főiskolán eltöltött időről: az első napról, az első órákról, az első vizsgákról, a barátságokról és a szerelmekről, a bulikról és a kari napokról.

A végzett hallgatók nevében Szin Borbála köszönt el a tanároktól és az intézménytől, aki beszédében kihangsúlyozta, hogy életük egy meghatározó időszakát zárják le a diákok. Mint mondta, az egészség- és szociális tudományi kar csatlakozott a Gál Ferenc Főiskolához, de mégis a hallgatók mentek át a legnagyobb változáson: érettebbek, önállóbbak lettek, sokat tanultak, és rengeteget tapasztaltak.

 

herczeg viktória

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A köszöntők elhangzása után Barát Alexandra hallgató terjesztette elő az oklevélre váró jelöltek kérelmét a rektor felé, majd társaival együtt esküt tettek, hogy hivatásukat legjobb tudásuk szerint fogják elvégezni, és tovább öregbítik a főiskola hírnevét. Ezután Kozma Gábor és Homoki Andrea átadták a diplomákat.

A folytatásban Beke Szilvia főiskolai docens, a Gyulai Egészségügyi Főiskoláért Alapítvány kuratóriumának elnöke és Herczeg Viktória átadták a Hallgatói Minőség Díjakat: idén Sipos Kornél és Barát Alexandra érdemelték ki ezeket. A gyulai felsőoktatásért és a hallgatóságért kimagaslóan tevékenykedő oktatókat is elismerésben részesítette a Gál Ferenc Főiskola: címzetes főiskolai tanár kinevezésben részesült Becsei László főigazgató főorvos és Bagdi Árpád Gyula, a Gyulai Törvényszék elnöke.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az ünnepségen a Nyugdíjas Akadémia 2017/2018-as tanévének hallgatóit is oklevéllel ismerték el, amelyeket Debreczeni Jánosné, a Gyulai Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület elnöke vett át.

A diplomaátadó végén ismét Beszterczey Attila állt a közönség elé, majd Kozma Gábor gondolataival zárult az ünnepség.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)