Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kovács István rubindiplomát vehetett át a Testnevelési Egyemen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. június 30. 15:00
Kovács István rubindiplomát vehetett át a Testnevelési Egyemen
A 94 éves pedagógus 70 évvel ezelőtt diplomázott

Fotó: tf.hu

Rubindiplomát vehetett át a Testnevelési Egyetem jubileumi díszoklevél-átadó ünnepségén a napokban Kovács István, a gyulai Erkel Ferenc gimnázium egykori testnevelője, szenior atléta.

Az egyetem honlapján azt írták, tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt a minden évben megrendezett jubileumi diplomaátadó ünnepség, idén azonban újra egybegyűlhettek az egyetem öregdiákjai.

„2021-ben harmincan jelentkeztek aranydiplomára, tizenöten gyémántdiplomát vehettek át – ők hatvan éve végeztek egyetemünkön –, a tizennyolc hatvanöt éve végzett diákunk pedig vasdiplomát kapott. Ebben az évben összesen tíz rubindiplomásunk volt, ők hetven éve kapták meg első TF-es oklevelüket. A 73 jubileumi diplomásból végül 48-an vették át most díszoklevelüket” – olvasható a honlapon.

Kovács István, az Erkel-gimnázium egykori testnevelő pedagógusa a hetven évvel ezelőtt átvett oklevél emlékére rubindiplomát kapott. A 94 éves pedagógus maga is aktív sportoló, a Gyulasport NKft. szenior atlétika szakosztályának versenyzője, többszörös magyar bajnok.

Pista bácsi lapunknak elmesélte, a főiskola elvégzése után rövid ideig Túrkevén tanított, majd Christián László hívására érkeztet Gyulára, az Erkel Ferenc gimnáziumba. Kiemelte: tanítói munkája során útjára indította a városban a férfi kézilabdát, és meghonosította a kosárlabda sportágat. Elmondta, jelenleg is a szenior magyar bajnokságra készül, ahol dobószámokban áll majd rajthoz. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)