Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A jövő egészségügyi képzéséről tartott online konferenciát a Gál Ferenc Egyetem

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. február 04. 16:00
A jövő egészségügyi képzéséről tartott online konferenciát a Gál Ferenc Egyetem
Az eseményt az V. Gyulai Felsőoktatás Napja keretében rendezték meg

A Gál Ferenc Egyetem (GFE) és Gyula Város Önkormányzata szervezésében, Képzés a jövőért – A jövő egészségügyi képzése címmel tartottak online konferenciát az V. Gyulai Felsőoktatás Napja keretében, február 4-én. 

Vincze Gábor dékán megnyitóbeszédében kifejtette: a rendezvény a helyi felsőoktatás, a város presztízse és megye túlélése szempontjából is fontos.

Kiemelte: a konferencia felhívja a figyelmet az egészségügyben és a szociális szférában dolgozók képzésének kiemelt szerepére.

– Célunk, hogy a megyében minél több szakember legyen, amihez a tulajdonos, a városvezetés és a megyei központi kórház segítsége és közös munkája szükséges – fogalmazott. 

Kozma Gábor rektor kifejtette: a diplomás szakemberek, egyetemi képzettségükből adódóan, a legmagasabb szinten végezhetik a munkájukat. 

– A mai konferencián a jövő egészségügyi kérdéseiről és szakembereiről esik szó, és az esemény be is mutatja a jövőbe mutató, már elérhető gyakorlatokat – mondta. 

Görgényi Ernő polgármester köszöntőjében arról beszélt, hogy az első Gyulai Felsőoktatás Napján kettős oka volt a szervezőknek az ünneplésre: egyrészt a helyi felsőoktatás 25. születésnapja miatt, másrészt azért, mert a Szeged- Csanádi Egyházmegye egy éve segítette, támogatta az intézményt. 

A városvezető kiemelte: Gyulán már a 14. században is volt iskola. Az 1500-as évek közepétől református oktatás, az 1700-as évektől pedig római katolikus iskola is működött a városban. 1903-ban indult el a helyi gimnázium első osztálya a településen.  

A konferencián Kovács József országgyűlési képviselő Az egészségügyi felsőoktatás szerepe a magyar egészségügyi ellátórendszer működésében címmel, Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató főorvosa, a GFE címzetes főiskolai tanára A XXI. század egészségügyi ellátása – Elvárások a XXI. századi képzéssel szemben címmel tartott előadást. Solti Árpád, a megyei kórház sürgősségi osztályának vezető főorvosa a skill-laborok jelentőségéről, Abdulrahman Mohamed, a gyermekgyógyászati osztály főorvosa a koraszülött-ellátás korszerű lehetőségeiről és az ápolói szerepek változásáról beszélt. Thury Attila, az invazív kardiológiai részleg vezető főorvosa az invazív kardiológia kihívásairól és lehetőségeiről értekezett, Toldy-Schedel Emil, a Szent Ferenc Kórház főigazgatója A skill-laborok szerepe az Egyházi Egészségügyi Oktatási Központ programjában címmel tartott előadást.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)