Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Gál Ferenc Egyetem fenntartásába került a Göndöcs Benedek Katolikus Technikum

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2021. szeptember 01. 13:10
A Gál Ferenc Egyetem fenntartásába került a Göndöcs Benedek Katolikus Technikum
A hírt az iskola tanévnyitóján jelentették be

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A Gál Ferenc Egyetem fenntartásába került a Göndöcs Benedek Katolikus Technikum, az erről szóló dokumentumokat szeptember 1-jén írták alá az intézmény tanévnyitó ünnepségén. 

Fekete Szabolcs, a technikum igazgatója lapunknak elmondta: ez nagy előrelépés az intézmény életében, hiszen az egyetem felsőoktatási és szakképzési intézményrendszere magas színvonalú, szakmai támogatottsága pedig kiemelkedő.

Hozzátette: technikus képzésben tanuló diákjaik áthallgathatnak majd az egyetemre, és közös programokon vehetnek részt a hallgatókkal, így az eddigieknél is magasabb színvonalú oktatást kaphatnak. Emellett az okleveles technikusi képzésben való részvétel az egyetemem kreditpontokat, pluszpontokat jelent majd. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A tanévnyitón Kovács Péter püspöki helynök arról beszélt, hogy a változás azért lesz hasznos, mert az egyetem nagy tapasztalattal rendelkezik a hasonló intézmények működtetésében. 

Fekete Szabolcs az eseményen elmondta: intézményükben 147 fő kezdi meg tanulmányait nappali tagozaton. Beszédében azt is kiemelte, hogy eddig több mint 10 ezer diák szerzett náluk szakmát. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Kozma Gábor, az egyetem rektora köszöntőjében kiemelte: a magyarországi szakképzések átszervezésének köszönhetően sokkal népszerűbbek lettek a hasonló intézmények, amelyekből a felsőoktatásba is többen jutnak be. 

– A duális képzés mára élettel teli lett, a hallgatók jelentős ösztöndíjat kapnak, és biztos munkahelyek várják őket. Immár a Göndöcs Benedek iskola is egyetemi technikummá vált, az itt tanultak beszámítanak a felvételi pontokba, a hallgatók emelt szintű érettségi nélkül is felvételizhetnek az egyetemi helyekre – emelte ki. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)