Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Online konferenciát és Tudományos Diákköri Konferenciát szervezett a Gál Ferenc Egyetem gyulai kara

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2021. november 24. 17:05
Online konferenciát és Tudományos Diákköri Konferenciát szervezett a Gál Ferenc Egyetem gyulai kara
Az eseményekkel a Magyar Tudományos Akadémia programsorozatához kapcsolódtak

Fotó: Gyulai Hírlap

Szociális és egészségügyi iránytű az élhető jövőhöz címmel online konferenciát, valamint Tudományos Diákköri Konferenciát szervezett a Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Kara a Magyar Tudományos Akadémia országos és határon túli programsorozatához, a 18. Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódva november 24-én.

A konferencián az ápoláshoz, a szociális munkához és az egészségturizmushoz kapcsolódó témákról esett szó. A esemény megnyitóján Kozma Gábor rektor úgy fogalmazott: a tudás az, amely hitelesíti az igazság keresésére irányuló munkájuk eredményeit. Kifejtette: képzéseikkel elsősorban szolgálni kívánják az egészséget, a turizmust és a szociális gondoskodást. 

Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere köszöntőjében arról beszélt, hogy a tudomány mozgatórugója mindig is a kételkedés volt, melynek alapjai a megismerhetőség és tudományos módszerekkel való igazolhatóság. „A kételkedés csak akkor hoz hiteles eredményt, ha komoly tudományos eredményekkel rendelkező személyek állnak mögötte” – emelte ki.

– A Covid-járvány idején különösen fontos felhívni a figyelmet a tudomány jelentőségére, és arra, hogy kik azok, akikre figyelni kell, akikre figyelni szabad. A valódi kritikus gondolkodás alapja mindig a megalapozott tudás – mondta a polgármester. 

A konferencián Kovács József orvos, országgyűlési képviselő Szociális és egészségügyi iránytű Békés megye jövőjéhez címmel tartott előadást. Várkonyi Tibor az ápolás és egészségturizmus pandémia utáni kihívásairól beszélt, Homoki Andrea intézetvezető, főiskolai tanár A szociális munkások útmutatói az erőforrások rendszerében címmel értekezett. Szebellédi Zoltán és Szőke Tünde az Alföld Slow Egyesület vidékfejlesztő munkáját mutatta be, Beke Szilvia tanszékvezető főiskolai tanár, dékánhelyettes pedig az Egészségutak az élhető jövőbe címmel tartott előadást.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)