Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Átadták a Tipegő Topogók Bölcsőde felújított játszóudvarát

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2018. május 10. 13:46
Átadták a Tipegő Topogók Bölcsőde felújított játszóudvarát
A beruházásra mintegy 12 millió 400 ezer forintot költöttek

Átadták a gyulavári Tipegő Topogók Bölcsőde felújított játszóudvarát május 10-én. A beruházás a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A gyulai önkormányzat által elnyert, százszázalékos intenzitású, vissza nem térítendő pályázati támogatásból korszerűsítették a belső udvart, és egy csatlakozó udvarrész lekerítésével bővítették is azt.

szalagátvágás a felújított játszóudvar átadóján 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Molnár Csaba, a gyulai polgármesteri hivatal mérnöki osztályának vezetője kérdésünkre elmondta: mintegy 12 millió 400 ezer forintot költöttek az intézményre. A beruházás annak a projektnek a része, amely 253 millió forint európai uniós támogatásból valósul meg. Ebből két helyi bölcsődében, a Csemeteház Bölcsődében és a Tipegő Topogók Bölcsődében végeznek felújításokat. 

A projekt célja a Csemeteház Bölcsőde épületének átalakítása, modernizálása és udvarának fejlesztése, valamint a Tipegő Topogók Bölcsőde udvarfejlesztése. A Tipegő Topogók Bölcsőde esetében megtörtént a meglévő belső udvar felújítása, ezenkívül egy csatlakozó udvarrész lekerítésével bővítették a játszóudvart, ahol további burkolt felület készült, és új játszóeszközöket telepítettek.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az ünnepélyes átadó keretében köszöntőt mondott Kiss Szabolcs, a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézményének vezetője, aki hangsúlyozta: egy-egy hasonló intézmény életében minden egyes fejlesztési lehetőséget meg kell ragadni. Hozzátette: a szakmai megbízhatóság mellett ma már a bölcsőde megjelenése is indok lehet arra, hogy az intézmény mellett döntsenek az oda járók szülei.

Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere elmondta: az önkormányzat számára az egyik legfontosabb stratégiai célkitűzés a gyulai oktatási-nevelési intézmények fejlesztése, korszerűsítése.

– Minél szebb és jobb körülményeket szeretnénk teremteni a gyulai gyermekek számára, hogy a gyulai családok számára minél vonzóbbá tegyük városunkat – fogalmazott a polgármester. Hozzátette: nem ez az egyetlen intézmény, ahol a közelmúltban hasonló beruházások valósultak meg, hiszen a Implom József általános Iskola, a Dürer Albert általános iskola, az 5. sz általános iskola, az Erkel Ferenc-gimnázium kollégiuma, valamint a Mágocsi úti, a Bajcsy-Zsilinszky úti és Béke sugárúti óvodák is megújult az elmúlt években. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)