Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Befejeződtek a Csemeteház bölcsőde felújítási munkálatai

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2019. január 15. 14:00
Befejeződtek a Csemeteház bölcsőde felújítási munkálatai
Az épületet korszerűsítették és kibővítették

Bejárásra invitálták a sajtó képviselőit január 15-én a Csemeteház Bölcsődébe, amelynek a közelmúltban ért véget a fejlesztése. A törökzugi épületet és a gyulavári Tipegő Topogók bölcsődét egy TOP-os pályázatnak köszönhetően több mint 252 millió forintból újították fel. 

görgényi ernőkiss szabolcshegyi krisztinatorma béla és kónya istván

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A korszerűsítés során a törökzugi intézményt felújították és bővítették, sószobát, fejlesztő- és foglalkoztatószobákat alakítottak ki benne, valamint gépészeti szempontból is megújult az épület.

– Gyula város önkormányzata – mint családbarát önkormányzat – kiemelt feladataként kezeli azoknak az oktatási, nevelési és szociális intézményeknek a korszerűsítését, amelyek a gyulai családokat szolgálják – kezdte Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere. – A bölcsőde is a dolgozó családokat szolgálja Gyulán: az intézmény felbecsülhetetlen segítség azok számára, akik dolgoznak, de gyermekük még nem óvodáskorú. Számukra alapvető kérdés, hogy van-e bölcsőde a városban, mennyi a férőhely, és milyen a szolgáltatás.

A polgármester kiemelte, hogy a beruházás során teljesen korszerűsítették a Csemeteház bölcsőde régi épületét, valamint bővítették is azt.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Megtudtuk, hogy a TOP-pályázati kiírásában több mint 252 millió forintot nyert el a város a Csemeteház és a Tipegő Topogók bölcsődék korszerűsítésére, amelyet 5,1 millió forint önerővel egészítettek ki. A Csemeteház bölcsőde korszerűsítése során további 28,1 millió forintot költöttek eszközbeszerzésre is. A városvezető hozzátette, hogy a munkálatokat gyulai vállalkozók végezték.

Kónya István alpolgármester, a körzet képviselője megköszönte a gyulai választópolgárok döntését, amelynek köszönhetően 2014 óta tagja a megyegyűlésnek, így tevékenyen részt vehetett azokban a döntési és tervezési folyamatokban, amelyek megelőzték a felújításokat, korszerűsítéseket. Hangsúlyozta, hogy a törökzugi városrésznek rendkívül fontos ez a fejlesztés.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Torma Béla képviselő, önkormányzati tanácsnok elmondta, hogy az ő gyermekei is ebbe a bölcsődébe jártak, így számára igazán látványos a fejlesztések eredménye. Kiemelte a felújítások fontosságát, és elmondta, hogy továbbra is cél, hogy a meglévő épületeket és közösségi tereket modernebbé, korszerűbbé tegyék.

A sajtó képviselőit Kiss Szabolcs, a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézményének vezetője vezette körbe az épületben. Mint megtudtuk, a munkálatok során kialakítottak egy fedett, multifunkcionális teret, egy sószobát, egy fejlesztő-, foglalkoztató- és orvosi szobát, valamint egy elkülönítőt is.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az épületet hőtechnikai és gépészeti szempontból is modernizálták, lecserélték az elavult bútorokat és burkolatokat, valamint a csapadékvíz-elvezetést is felújították. A projekt során akadálymentesítés is történt, valamint kialakítottak kilenc új parkolót az épület mellett.

Görgényi Ernő hozzátette, hogy a hivatalos átadásra február elején kerülhet sor.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)