Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hivatalosan is megkezdődött a gyulai bölcsődefejlesztés

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2018. január 12. 16:00
Hivatalosan is megkezdődött a gyulai bölcsődefejlesztés
A 253 millió forintos beruházás novemberre fejeződhet be

A Széchenyi 2020 program keretében, 253 millió forintos európai uniós támogatásból korszerűsítik a Csemeteház és a Tipegő Topogók Bölcsődét Gyulán. Az alapkövet ünnepélyes keretek között tették le január 12-én a projekt fő helyszínén, a Csemeteház Bölcsődében.

 

 Alapkőletétel a Csemeteház Bölcsődében

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból megvalósuló, önerőt nem igénylő támogatásból átalakítják, modernizálják a Csemeteház Bölcsőde épületét, és felújítják a tagintézmények udvarát. A munkálatok várhatóan november végéig fejeződnek be.

A Csemeteház Bölcsődében fedett multifunkcionális teret, sószobát, fejlesztőszobát, foglalkoztató- és orvosi szobát és egy elkülönítőt alakítanak ki. Modernizálják az épület hőtechnikáját és gépészetét, lecserélik a berendezést és a burkolatokat, csapadékvíz-elvezető rendszert építenek ki, valamint napkollektorokat telepítenek a tetőre, és akadálymentesítik a bölcsődét.

Gyimesi Márton, a projekt tervezője a helyszínen lapunknak elmondta: a beruházás keretében a bölcsőde két épületrészét egy harmadik, új épületszárnnyal kötik össze, ez a volt kilences számú idősklub helyén épül fel. Kifejtette: a csoportszobák száma megmarad, az épület egyik bejárata viszont megszűnik majd. Hozzátette, a Leiningen utcai bejáratnál egy babakocsi-tárolót alakítana ki, és a helyszínen kilenc új parkoló is létesül.

 

Görgényi Ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Görgényi Ernő polgármester beszédében stratégiai kérdésnek nevezte az oktatási, nevelési intézmények korszerűsítését. Hangsúlyozta: az gyulai önkormányzat egyik legfontosabb célja a helyi köznevelési infrastruktúra-fejlesztése.

Emlékeztette arra, hogy az elmúlt években több gyulai oktatási és nevelési intézményt felújítottak. Kitért arra is, hogy a Gyulai Tankerületi Központ által elnyert pályázati forrásból idén novemberig négy fürdővárosi általános iskolában valósulnak meg újabb beruházások.  

A városvezető elmondta: az 1979-ben épült 5-ös számú általános iskolában műfüves pálya és kültéri fitneszpark épült, továbbá felújították az intézmény tornatermét. Az 1980-ban átadott bölcsőde korszerűsítése még idén lezárul, az 1975-ben elkészült óvoda fejlesztésére pedig pályázati támogatást igényeltek.

 

Kovács József

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Kovács József országgyűlési képviselő kiemelte: az alapkőletétel azt jelzi, hogy a fürdőváros folyamatos fejlődik.

– A bölcsődei beruházások azért is különösen fontosak, mert a szülők ezekben az intézményekben a legféltettebb kincseiket, a gyermekeiket bízzák rá a szakemberekre – hangsúlyozta.

Az országgyűlési képviselő bejelentette, hamarosan az 5-ös számú általános iskola kültéri kézilabdapályája is megújul.

Bondár Attiláné tagintézmény-vezető érdeklődésünkre elmondta: jelenleg százhúsz férőhelyes a bölcsőde, ez a szám a fejlesztés után sem változik.

Kiemelte: az új épületszárny külön bejárattal rendelkezik majd, és kisebb rendezvényeket is tarthatnak benne. Hozzátette, a beruházás révén lesz olyan helyisége a bölcsődének, ahol a gyerekek mozogni tudnak, és a fejlesztő és gyógypedagógusok foglalkozni tudnak velük.  

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)