Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Rendkívüli szünetet rendelt el a gyulai óvodákban és bölcsődékben Görgényi Ernő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2020. március 14. 18:25
Rendkívüli szünetet rendelt el a gyulai óvodákban és bölcsődékben Görgényi Ernő
Az intézkedés március 16-tól határozatlan ideig érvényes

A koronavírus-járvány megfékezése érdekében valamennyi gyulai óvodában és bölcsődében rendkívüli szünetet rendelt el március 16-tól Görgényi Ernő polgármester. A döntésről március 14-én Facebook-oldalán közzétett videójában számolt be.

A városvezető emlékeztetett: Orbán Viktor miniszterelnök március 13-án jelentette be, hogy a kormány március 16-tól bezárja az iskolákat, és tantermen kívüli digitális munkarendet vezet be.

Elmondta: március 14-én megjelent a Magyar Közlönyben az a kormányrendelet, amely felhatalmazza a polgármestereket arra, hogy az általuk vezetett településen rendkívüli szünetet rendeljenek el az óvodákban és bölcsődékben.

Kifejtette: a koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében csökkenteni kell az emberek közötti személyes kontaktusok számát, ezért úgy döntött, élni kíván a jogával, és rendkívüli szünetet rendel el a gyulai nevelési intézményekben.

Közölte: a döntés az egyházi és a nemzetiségi fenntartású óvodákra is érvényes. Elmondta: az intézkedés határozatlan időre szól, a rendkívüli szünet addig tart, ameddig azt a járványhelyzet indokolja.

Jelezte: az önkormányzati fenntartású óvodák március 16-án és 17-én ügyeletet tartanak, ezzel azoknak a szülőknek szeretnének segítséget nyújtani, akik a szünet első két napján nem tudják megoldani gyerekük elhelyezését.

A polgármester hangsúlyozta: az óvodai és a bölcsődei dolgozók a rendkívüli szünet időtartama alatt is megkapják fizetésüket, senkinek nem kell fizetés nélküli szabadságra mennie.

Görgényi Ernő arra kérte a munkáltatókat, hogy biztosítsák az otthoni munkavégzés lehetőségét a gyermekes munkavállalóknak.

„Ez a helyzet mindannyiunktól áldozatokat kíván, mindannyiunk felelőssége, hogy megakadályozzuk a járvány terjedését” – fogalmazott.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)