Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos szakmai konferencián beszéltek a pálinkáról

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2018. április 27. 14:00
Országos szakmai konferencián beszéltek a pálinkáról
A pozitív élettani hatásokról és a magánfőzésről is szó esett az előadások során

A pálinkáról másképpen címmel tartottak országos szakmai konferenciát a Hunguest Hotel Erkelben április 27-én, a Gyulai Pálinkafesztivál első napján. A délelőtt szakmai programja érdekes előadásokkal telt, amelyet Kovács Tamás, a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója, a konferencia védnöke nyitott meg.

kovács tamás

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

– A pálinka hungarikum, de mit is jelent a hungarikum? – kezdte köszöntőjét Kovács Tamás. – Olyan egyedi jellemzőkkel, különlegességekkel rendelkező tárgyak, szokások összességét, amelyek csak a magyarságra jellemzőek.

Az igazgató azt mondta, hogy a nemzet a legfontosabb összetartó ereje a nyelv, de vannak más szokások és dolgok is, amelyek összekötnek minket, ilyen például a pálinka, amely ránk, magyarokra jellemző.

Kovács Tamás kiemelte, hogy a NAV ellenőrzi a pálinkafőzők tevékenységét, ráadásul egy egészségügyi vizsgáló szerepük is van, így az ő munkájuknak is köszönhető, hogy a vállalkozók el tudják végezni a pálinkafőző tevékenységüket, és gyakorlatilag nincsenek egészségügyi kockázatok ebben a rendszerben.

– Ez a rendezvény több mint egy fesztivál vagy buli. Egy hagyományt ápolunk, a magyar pálinka hagyományát – zárta megnyitóját Kovács Tamás.

A szakmai programon előadást tartott többek között Barabás Attila, a Győri Likőrgyár Zrt. vezérigazgatója, a Magyar Pálinka Lovagrend Egyesület elnöke, aki a 2018-as piaci szereplőkről beszélt, Békési Zoltán, a Békési Pálinka Zrt. igazgatóságának elnöke, a Magyar Pálinka Lovagrend kancellárja, aki a pálinka mint saját márkás termék témáját járta körbe. Emellett a magánfőzésről és a pálinka pozitív élettani hatásairól is szó esett a konferencián.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)