Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Online térképpel segítik az ifjúságüggyel foglalkozó szakemeberek munkáját

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2018. március 26. 13:35
Online térképpel segítik az ifjúságüggyel foglalkozó szakemeberek munkáját
Gyulán tartották a Dél-alföldi Regionális Ifjúsági Térkép projekt zárórendezvényét

A gyulai Elizabeth Hotelben tartották a Dél-alföldi Regionális Ifjúsági Térkép zárórendezvényét március 26-án. A projekt és a most induló program célja, hogy segítse az ifjúsági ügyeken dolgozók munkáját.

ament balázs

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

– A Regionális Ifjúságfejlesztő Központ rendezvényének a célja, hogy a Dél-Alföld régióban ifjúsági fejlesztéseket kezdeményezzen – mondta Ament Balázs projektvezető. Kiemelte, hogy az elsődleges célcsoportot azok a szervezetek jelentik, amelyek a fiatalokkal foglalkoznak.

Az Elizabeth Hotelben megtartott rendezvény a DARIFIT, azaz a Dél-alföldi Regionális Ifjúsági Térkép projekt zárónapja volt, amely a program kezdetét is jelenti egyben.

– A Dél-Alföld régióban 245 település található a KSH adatai szerint, ezekből 204-et mértünk fel az elmúlt időszakban az ifjúságügyre fókuszálva. Vizsgáltuk, hogy mely településeken található például ifjúsági referens, a fiatalok ügyeivel foglalkozó munkatárs vagy diákpolgármester. Létrehozunk egy online térképet, amellyel a szakemberek és a társterületen dolgozók tájékozódni tudnak.

 

sós judit

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Ament Balázs hozzátette, hogy szeretnének minderre ráépíteni egy konferenciasorozatot, amely által az elméleti elképzeléseket átültethetik a gyakorlatba.

Az ifjúsági munka gyulai történetét foglalta össze röviden Sós Judit, a polgármesteri hivatal szociális és gazdaságfejlesztési osztályának osztályvezetője. 2001-ben megalakult a Városi Diákiroda és Klub, 2007-ben létrejött a Mi egy Másért Közhasznú Egyesület, 2014. június 8-án pedig megnyitották a Gyulai Ifjúsági Központot a Kossuth utcában.

Szabó Enikő, a Gyulai Ifjúsági Központ szakmai vezetője arról a települési ifjúsági munkáról beszélt előadásában, amelyet a civil szervezetek végezhetnek el. Mint mondta, igyekeznek segíteni a fiataloknak és a gyerekeknek, próbálnak olyan programokat szervezni, amelyekkel napi szinten tudják a problémáikat kezelni.

 

szabó enikő

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)