Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Józsefeket ünnepelték a gyulai Németvároson

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2018. március 19. 17:45
A Józsefeket ünnepelték a gyulai Németvároson
Az ünnepelteket műsorral és füstölt kolbásszal köszöntötték

Az ünnepeltek és a gyulai német nemzetiségi önkormányzat tagjai 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Ahogy minden évben, idén is megünnepelte a Józsefeket Gyula Város Német Nemzetiségi Önkormányzata és a városrész minden ünnepelni vágyó lakója március 19-én a németvárosi idősek klubjában.

Mittag Mónika, a helyi német nemzetiségi önkormányzat elnöke lapunknak elmondta, hogy a József-napot már hosszú évek óta megünneplik a Németvároson, ezzel az eseménnyel egy korábbi helyi tradíciót elevenítettek fel. 

– Rengeteg József volt ebben a városrészben, minden családban akadt belőle több is, így előfordult, hogy a családok együtt ünnepeltek Így lett egy össznépi mulatság a József-napból. Ennek a hagyományát elevenítjük fel a Németvároson minden egyes évben – részletezte. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

– A városrészen a templom és a temető egyaránt Szent József nevét viseli, így fontosnak tartjuk, hogy megemlékezünk erről a napról – tette hozzá  a német önkormányzat elnöke, majd kiemelte, hogy a Józsefeket ezen a napon nemcsak szóban köszöntik, hanem a februári disznóvágáson készített füstölt kolbásszal is meglepik őket.

Az ünnepségen a Gyulai Implom József Általános Iskola elsős diákjai adtak táncos műsort, majd a Józsefek köszöntése után megvendégeléssel és beszélgetéssel zárták a délutánt a programra érkező látogatók.

 
 
 
 
 
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)