Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hadházy Ákos: az Orbán-kormány kormányzás helyett kampányol

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2018. február 07. 18:45
Hadházy Ákos: az Orbán-kormány kormányzás helyett kampányol
Az LMP sajtótájékoztatóján az országos kampány és a megyei helyzet is téma volt

Az országos kampányról és a megyei helyzetről is beszéltek azon a sajtótájékoztatón, amelyet Hadházy Ákos, a Lehet Más a Politika társelnöke, Takács Péter, az LMP megyei elnöke, valamint Szabó László, a párt képviselőjelöltje tartottak február 7-én a Magyarvárosi sörözőben.

takács péterhadházy ákos és szabó lászló

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

– Elindult a választási kampány – kezdte Hadházy Ákos. A társelnök úgy fogalmazott, hogy az ellenzéknek ilyenkor az volna a feladata, hogy elmondja a kormányról a véleményét. 

– Az Orbán-kormány kormányzás helyett kampányol, már évek óta szinte mást sem csinál, sajnos ezzel is foglalkozni kell. Azt a hazugságot sulykolják, hogy Magyarországon egyetlen probléma van, mégpedig a menekültkrízis. Ebben nem az a hazugság, hogy létezik-e ez a probléma, hanem az, hogy csak ez az egyetlen gond.

Hadházy Ákos szerint több hatalmas tétje van a 2018-as választásoknak, az egyik, hogy a társadalom megengedi-e a kormánynak, hogy tovább folytassa a magyar történelem legnagyobb mértékű csalássorozatát: az Európai Uniós pénzek ellopását. A másik – amely a bevándorlási krízis mellett ugyanakkora probléma – a kivándorlási krízis, valamint az elvándorlás.

Két fontos témát emelt ki Takács Péter, amely Békés megyét érinti a közelgő választások szempontjából: a megyei elnök azt mondta, hogy az elmúlt nyolc év kormányázása alatt Békés megye infrastrukturális elzártsága megmaradt. Pozitívum, hogy 2022-ig megépül az M44-es gyorsforgalmi út, de a kis települések felé vezető utak minősége erős kívánni valót hagy maga után, ezért nagyon fontos, hogy a megye belső úthálózatát rendbe hozzák.

A másik fontos tényező, hogy a Békés megyei átlagbérek körülbelül harminc százalékkal alacsonyabbak a fővárosiaknál, ezért a következő kormányzatnak törekednie kell arra, hogy a periférián lévő területek bérfelzárkóztatási programban részesüljenek, amely csökkentené a fiatalok elvándorlását is.

Szabó László röviden összefoglalta a programját, amelyet már a megyei jelöltek bemutatásakor is megtett. Kiemelte, hogy leszakadó régió vagyunk, ezért a választókörzetében is elsődleges célként tűzte ki a bérfelzárkóztatást, valamint azt, hogy véleménye szerint nem tenne jót, ha szövetkeznének a baloldali pártokkal, sőt azok a pártok, amelyek korábban kormányon voltak már, nem is igazi baloldaliak.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)