Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Dévényi-Dabrowsky Géza jobb eredményre számított, Szabó László nem elégedetlen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2018. április 11. 18:07
Dévényi-Dabrowsky Géza jobb eredményre számított, Szabó László nem elégedetlen
A Jobbik és az LMP képviselőjelöltje értékelte a választást

Dévényi-Dabrowsky Géza sokkal jobb eredményre számított, de örül annak, hogy helyben is a Jobbik a második legerősebb párt. Az LMP-s Szabó László nem elégedetlen a Békés megyei választókerületekben elért eredménnyel, mint mondta, teljesítették a kitűzött célt. Az ellenzéki pártok jelöltjeit kérdeztük az április 8-i választásról.

Dévényi-Dabrowsky Géza a szavazatok 22,44 százalékát gyűjtötte be. A Jobbik képviselőjelöltje felemásnak ítélte pártja szereplését, mint fogalmazott, országos és helyi szinten is sokkal jobb eredményre számítottak.

– Ebből a szempontból kicsit csalódottak vagyunk, ugyanakkor örülünk annak, hogy egyértelműen bebizonyosodott, helyi szinten is a második legjelentősebb politikai erő a Jobbik – értékelte a választási eredményt.

Felidézte, a jobbikos Varga Géza 2014-ben a voksok 18,38 százalékát szerezte meg a gyulai központú választókerületben, vagyis több mint négy százalékot sikerült javítaniuk az akkori eredményen. Hangsúlyozta: ezen tovább szeretnének javítani.

Csengeri Lajos, a párt gyulai elnöke kérdésünkre kifejtette: nem várható személyi változás megyei, illetve helyi szinten Vona Gábor lemondása miatt.

Békés megyében nem elégedetlen a választáson elért eredményével az LMP – hangsúlyozta Szabó László, aki a voksok 3,61 százalékát szerezte meg.

Mint fogalmazott, „az esélytelenek nyugalmával” indult a választáson, a cél az volt, hogy túltszárnyalja az LMP-s Földi Mihály István négy évvel ezelőtti, 2,6 százalékos eredményét.

Elmondta, több kritikát is kapott amiatt, hogy nem lépett vissza az MSZP-s Pluhár László javára. Ennek kapcsán megjegyezte: kettejük szavazatait összeadva sem tudták volna megelőzni a fideszes Kovács Józsefet. Szabó László emlékeztetett: az MSZP-PM lényegesen több választókerületben kért az LMP-től szívességét, mint ahányban adott volna. Ez a gyulai jelölt szerint azt mutatja, hogy nem vették eléggé komolyan a koordinált indulást.

Az LMP-s politikus úgy látja, Gyulán „mocskolódás nélkül, tisztességesen” zajlott a kampányidőszak. A képviselőjelölt gratulált Kovács Józsefnek a győzelemhez.

Szabó László lapunknak arról is beszélt, hogy az LMP-nek erősebb bázist kellene kiépítenie a kisebb vidéki településeken. Érdeklődésünkre elmondta: nem tervezi, hogy elindul a 2019-es önkormányzati választáson, de ha nem vállalja más, nem kizárt, hogy másként dönt. Hozzátette: Takács Péter megyei elnökkel még nem egyeztettek erről.

Pluhár Lászlót is kerestük, szerettük volna megkérni, hogy értékelje az MSZP-PM Békés megyében elért eredményét, de nem értük el telefonon.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)