Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Többzsáknyi szemetet gyűjtöttek össze a Csíkos-éri erdőben az LMP-sek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2019. március 30. 16:36
Többzsáknyi szemetet gyűjtöttek össze a Csíkos-éri erdőben az LMP-sek
Az akcióval a Föld órája mozgalomra is felhívták a figyelmet

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Többzsáknyi szemetet gyűjtöttek össze az LMP Békés megyei területi szervezetének tagjai és aktivistái március 30-án a gyulai Csíkos-éri erdőben.

Takács Péter, az LMP dél-alföldi regionális elnöke, békéscsabai önkormányzati képviselő lapunknak elmondta: pártjuk területi szervezete rendszeresen szervez hasonló akciókat, tavaly két békéscsabai illegális szemétlerakót sikerült felszámolniuk. Hozzátette: a szemétszedést a fürdővárosban folytatják, ahol első körben a Csíkos-éri erdőt szeretnék megtisztítani az illegálisan lerakott hulladéktól.

Mint kifejtette, Szedjük együtt! elnevezésű akciójukat március utolsó szombatjára időzítették, ezzel szerettek volna csatlakozni a Természetvédelmi Világalap (WWF) Föld órája mozgalmához. A regionális elnök rámutatott: a nemzetközi eseménnyel a szervezők a klímaváltozás veszélyeire hívják fel a figyelmet, amely nagyban összefügg a környezetszennyezéssel.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Mint megtudtuk, a hétvégi szemétszedésen fürdővárosi és békéscsabai tagok, illetve aktivisták vettek részt. Takács Péter jelezte: akciójukat más közép-békési településekre is szeretnék kiterjeszteni. Hozzáfűzte: abban bíznak, hogy a lakosok is csatlakoznak hozzájuk.

Érdeklődésünkre arról is szólt, hogy az LMP önálló listával indul az európai parlamenti választáson, a párt listavezetője Vágó Gábor lesz. Kérdésünkre azt is megjegyezte: az LMP legutóbbi kongresszusán elfogadott határozati javaslat alapján valamennyi területi szervezet önállóan dönthet majd arról, szövetséget kíván-e kötni más pártokkal az őszi önkormányzati választáson.

Veréb Attila, a párt megyei szervezetének gyulai tagja a szombati akció kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy Gyula belvárosában is gyakran látni eldobott szemetet. Úgy vélte, ha a lakosok a megfelelő helyre teszik, és szelektíven gyűjtik a hulladékot, sokat tehetnek környezetükért. Hozzátette: a gyulai önkormányzatnak szemétgyűjtő konténereket kellene kihelyeznie a külterületeken élők számára.  

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)