Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megválasztották a választási bizottság tagjait és póttagjait

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2018. február 01. 14:36
Megválasztották a választási bizottság tagjait és póttagjait
Rendkívüli ülést tartott a gyulai képviselő-testület

A gyulai képviselő-testület február 1-jei rendkívüli ülése

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Megválasztották az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság tagjait és póttagjait a gyulai képviselő-testület február 1-jei rendkívüli ülésén. A városháza dísztermében mindössze két napirendi pontról tárgyalt a grémium.

A városatyák egyhangúlag választották meg a választókerületi választási bizottság tagjait, Borbély Istvánt, Magyar Györgyöt és Varga Lillát, valamint póttagjait, Folcz Józsefet és Kun Miklóst.

Becsyné Szabó Márta címzetes főjegyző emlékeztetett: Áder János köztársasági elnök április 8-ra tűzte ki az országgyűlési képviselő-választást. Mint ismertette, a három tagot és a két póttagot február 25-ig kell megválasztani. Elmondta: a bizottságot azért célszerű minél hamarabb felállítani, mert a kampány már február 17-én elkezdődik. Ha valaki kifogással él, a megválasztott grémium el tudja azt bírálni – magyarázta.

Az ülésen két ingatlan kapcsán indította el a képviselő-testület a településszerkezeti terv és a helyi építési szabályzat módosítását. Béres István, Gyula főépítésze elmondta: a Blanár László és a Jókai utcák sarkán álló épületben a tetőteret szeretné beépíttetni a tulajdonos, ezért kérte a helyi építési szabályzat módosítását. A másik kérelmező az Ajtósfalván, a Dürer parkerdőben található feltáróút nyomvonalának megváltoztatását kezdeményezte.

A harmadik témát, amely a Béke sugárúti körforgalom kialakításáról szólt volna, levette a napirendről a grémium. Az előterjesztésről várhatóan egy újabb rendkívüli ülésen tárgyalnak a képviselők.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)