Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyurcsány Ferenc: összefogás kell a kormányváltáshoz

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2017. szeptember 28. 13:30
Gyurcsány Ferenc: összefogás kell a kormányváltáshoz
A Demokratikus Koalíció elnöke szerint ők lehetnek a választás legnagyobb győztesei

Lakossági fórumot tartott szeptember 27-én, szerdán Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a párt gyulai irodája előtt, az utcán. A rendezvénynek eredetileg a párt irodája lett volna a helyszíne, a változtatásra azért volt szükség, mert a rengeteg érdeklődő miatt szűkössé vált a terem. A DK gyulai politikusainak elmondása szerint számos egyéb helyszínről utasították el a rendezvényüket, állításuk szerint pártpolitikai okok miatt. Magyarország volt miniszterelnökének fóruma egy központi kérdés köré épült: Orbán vagy Európa?

gyurcsány ferenc

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Gyurcsány Ferenc azzal kezdte, hogy a hétköznapokban messzinek tűnhet Európa, legalábbis az az életszínvonal, amelyet egyes európai országok képviselnek, ez részben az országban uralkodó balkáni viselkedésnek köszönhető. Mint mondta, az egyik legnagyobb probléma, hogy sokan azokat tekintik a nemzetnek, akik egyet értenek velük, és a legfontosabb az lenne, ha empátiával viszonyulnánk egymáshoz, függetlenül a politikai hovatartozástól.

– A helyzet máról holnapra nem megváltoztatható, ezért nem azt kell mondanom, amit a választók hallani akarnak – mondta a DK elnöke. Hozzátette, hogy amíg Orbán Viktor Soros Györgytől fél, addig a legtöbb ember attól, hogy nem kap megfelelő ellátást a kórházban, a probléma pedig az, hogy ha el tudja mindezt hitetni, akkor a végén a legtöbb ember hálás is lesz neki a megmentő szerepért.

További probléma, hogy 600 milliárd forint hiányzik az egészségügyből a Magyar Orvosi Kamara szerint, amelynek előteremtése több mint kérdéses. Gyurcsány Ferenc szerint a 3 ezer milliárd forintnyi magánnyugdíjpénztári vagyont nem lehet visszaszerezni, ha pedig a kormány normalizálni akarja a helyzetet, akkor adóemeléshez kell folyamodnia, tehát mindenképp az emberek innák meg a levét a problémának.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

A Demokratikus Koalíció elnöke kitért Botka Lászlónak, az MSZP miniszterelnök-jelöltjének ajánlatára, a listás választási helyek elosztására is. Mint mondta, az elképzelés csak akkor működőképes, ha a baloldali pártok is képesek az empátiára és együttműködésre. Kiemelte, hogy vannak viták az ellenzéki pártok között, de abban egyetértenek, hogy a jelöltekről meg kell egyezniük. Ha közösen indulnak a Fidesz ellen – amelynek véleménye szerint nem nagyobb a támogatottsága 35%-nál – akkor a kormánypárt kisebbségbe kerülhetne.

Hozzátette, hogy a Demokratikus Koalíció így is a legnagyobb győztese lehet a választásnak, hiszen megtöbbszörözhetik a képviselőik számát, de a kormányváltás szempontjából ez irreleváns. Gyurcsány Ferenc szerint az egyik legfontosabb kérdés az marad, hogy lesz-e az embereknek türelme ahhoz, hogy megértsék: egy esetleges kormányváltás esetén lesznek olyan dolgok, amelyeket gyorsan rendbe lehet tenni, de a jobb élet megteremtése lassú folyamat.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)